MediaTek insistă că procesorul sau de vârf, Helio X30 este perfect optimizat pentru gaming

2.127 ori
<b>MediaTek insistă că procesorul sau de vârf, Helio X30 este perfect optimizat pentru gaming</b>Atunci când dorim achiziția unui smartphone pentru gaming ne gândim din start la un terminal care să vină cu procesor Qualcomm sau Exynos la interior, nicidecum MediaTek. Ei bine, producătorul chinez susține cu tărie că cel mai recent chipset din

Când ne gândim la gaming pe mobil, avem în minte cele mai noi procesoare Exynos şi Snapdragon, poate si vremurile bune ale chipseturilor Nvidia Tegra. În nici un caz nu ne vine în minte MediaTek, chiar dacă aceşti chinezi se laudă că noul lor chipset flagship MediaTek Helio X30 ar rupe norii la gaming.

O postare oficială pe social media a celor de la MediaTek afirmă că noul CPU e ideal pentru gaming pe mobil. Conform producătorului, acest SoC suportă RAM LPDDR4X, adică o memorie cu frecvenţe mai ridicate şi consum mai bine optimizat. Noul standard de memorie reduce voltajul cu 40%, permiţând datelor să fie trimise şi primite la viteze mai bune, dar fără consum extra. Helio X30 aduce şi suport pentru stocarea UFS 2.0 şi 2.1, ceea ce înseamnă viteze superioare de scriere şi citire faţă de eMMC de exemplu.

MediaTek Helio X30 este un chipset deca core 10 de nm, tactat la 2.5 GHz, cu suport pentru camere duale şi cu GPU PowerVR 7XTP-MP4, care promite procesare grafică de top. Acest chipset va fi inaugurat pe ineditul telefon Meizu Pro 7, care s-a tot remarcat în scăpări prin acel ecran secundar de sub camera duală din spate. Vom vedea atunci în ce măsură promisiunile chinezilor sunt reale.

Privim cu precauţie afirmaţiile, mai ales că la gaming treaba e relativă pe mobil şi avem doar ochiul format şi 2-3 benchmark-uri pentru a ne convinge. Teraflopsul e sfânt totuşi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×