Meltemi, noul OS Nokia pentru telefoane low end, confirmat de un job al finlandezilor

Autor:  | Publicat în:  Meltemi 966 ori
<b>Meltemi, noul OS Nokia pentru telefoane low end, confirmat de un job al finlandezilor</b>Ni s-a întâmplat de atât de multe ori să aflăm despre existența unei platforme software cu ceva timp înainte de lansarea sa și asta prin diferite joburi postate de marile companii pe site-uri de profil. De această dată Nokia se pare că ar...

Ni s-a întâmplat de atât de multe ori să aflăm despre existența unei platforme software cu ceva timp înainte de lansarea sa și asta prin diferite joburi postate de marile companii pe site-uri de profil. De această dată Nokia se pare că ar căuta pe cineva să lucreze la un nou OS bazat pe Linux, cel mai probabil Meltemi, despre care am mai auzit vorbindu-se.

Platforma va fi destinată terminalelor low end, iar jobul detaliat pe site-ul Nokia face referire la un arhitect software cu experiență. Sunt menționate și un software bazat pe Linux și management de arhitectură de kernel pentru produsele companiei nordice. Evident, cuvântul Meltemi nu este specificat nicăieri, altfel ar fi o scăpare de zile mari. Totuși, mențiunea lui Linux și aluzia la terminale low end ne duce cu gândul la o platformă inovativa care să îl înlocuiască pe S40 sau S60.

Imaginați-vă un MeeGo Lite pentru telefoanele cu specificații modeste, sau poate chiar un Windows Phone transformat pentru handseturile mai slab dotate. Totuși, nu vă faceți speranțe să vedeți OS-ul la Nokia World 2011 la finalul acestei luni, deoarece el este probabil departe de a fi gata, de vreme ce Nokia cauta un șef de echipa software.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×