Google se apropie la rândul său de ceasuri cu EKG; Compania mamă Alphabet a primit aprobările FDA pentru teste

725 ori
<b>Google se apropie la rândul său de ceasuri cu EKG; Compania mamă Alphabet a primit aprobările FDA pentru teste</b>Alphabet, compania mamă Google are foarte multe proiecte în derulare şi a cochetat de-a lungul timpului cu roboţii, maşinile zburătoare şi chiar cu produsele şi serviciile legate de sănătate. Mai nou a primit aprobarea FDA pentru

Alphabet, compania mamă Google are foarte multe proiecte în derulare şi a cochetat de-a lungul timpului cu roboţii, maşinile zburătoare şi chiar cu produsele şi serviciile legate de sănătate. Mai nou a primit aprobarea FDA pentru a testa un ceas inteligent cu EKG.

Deja începe să se aglomereze acest segment al ceasurilor cu funcţii vitale, după Apple Watch Series 4 şi recent şi un model Withings mult mai ieftin, care avea şi el EKG. Divizia de sănătate de la Alphabet se numeşte Verily şi a primit certificarea FDA 510(k), pentru ceasul său inteligent Study şi funcţia sa de electrocardiograma. Study Watch era de fapt anunţat în aprilie 2017 şi nu e un ceas pentru consumatorul de rând.

În schimb este o platformă de test pentru Verily, care vrea să găsească modalitatea ideală de a colecta date despre sănătate pe un purtabil. La debut acel device avea o funcţie EKG, dar şi alte dotări standard de smartwatch. Nu primea totuşi certificarea şi aprobarea FDA la acel moment. Ceasul Verily Study este inedit pentru că vine cu un ecran E-Ink, deci cu viaţa mai bună a bateriei şi foloseşte o tehnologie similară cu Apple Watch pentru a crea un EKG. E pe bază de conectori electrici cu care intrăm în contact pe marginile şi în spatele ceasului.

Este subliniat totuşi faptul că acurateţea unui astfel de EKG e sub cea de la cabinetul unui doctor. Study Watch se poate obţine doar "cu reţetă", ca să spunem aşa. Poate înregistra, stoca şi transfera ritmurile EKG single channel, pentru monitorizarea de către doctor a inimii pacientului. Probabil într-un an sau doi vedem şi un produs comercial.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×