Microsoft are in plan o investitie de 1 miliard de dolari; NU va cumpara Palm

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 843 ori
<b>Microsoft are in plan o investitie de 1 miliard de dolari; NU va cumpara Palm</b>Speculatiile in legatura cu numele companiei care va achizitiona firma Palm continua, Microsoft aparand destul de des in acest context. E foarte posibil ca si Research in Motion, producatorul de BlackBerry-uri sa fi intrat in vizorul companiei din...

Speculatiile in legatura cu numele companiei care va achizitiona firma Palm continua, Microsoft aparand destul de des in acest context. E foarte posibil ca si Research in Motion, producatorul de BlackBerry-uri sa fi intrat in vizorul companiei din Redmond, desi analistii afirma ca astfel de tranzactii nu vor avea loc prea curand.

Motivul? O investitie de 1 miliard de dolari in cercetarea si dezvoltarea platformei Windows Mobile. In plus, ar fi extrem de greu de facut tranzitia de la OS-ul Palm sau RIM la cel Microsoft, eventual prin crearea unui hibrid intre platforme. Un studiu recent publicat de catre Gartner arata ca Nokia, Research in Motion si Apple au dominat piata smartphone-urilor in 2009, cu o cota de 47%, respectiv 20% si 14%, in vreme ce terminalele Windows Mobile au obtinut doar 8%.

Desi acest procent este mai mare decat cel obtinut de Android, 4% si 1% al handseturilor Palm, Microsoft doreste mai mult, mai ales acum ca a prezentat Windows Phone 7. Oare cum ar arata o achizitie din partea RIM a celor de la Palm?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×