Samsung brevetează un mecanism de încărcare wireless pentru multiple terminale simultan; seamănă cu Apple AirPower

855 ori
<b>Samsung brevetează un mecanism de încărcare wireless pentru multiple terminale simultan; seamănă cu Apple AirPower</b>Cei de la Samsung au primit de curând un brevet pentru un nou dispozitiv, unul de încărcare wireless pentru multiple dispozitive ce oferă suport pentru o asemenea încărcare. Seamănă la prima vedere cu soluția pe care o propune chiar Apple

Chiar dacă Apple a intrat târziu în jocul încărcării wireless, a venit cu un mecanism interesant de încărcare de acest tip, cunoscut drept AirPower. E drept că preţul sau era puţin cam piperat, dar măcar putea încărca multiple terminale deodată. Ceva de gen a dezvoltat şi Samsung, dacă ne luăm după cel mai nou brevet al sud coreenilor.

O cerere pentru brevet apărută în ultimele zile pare să indice faptul că Samsung a creat un "pad" de încărcare wireless, care îi permite să alimenteze mai multe terminale simultan. Vedem în ilustraţia de mai sus cum încarcă în acelaşi timp şi un smartwatch şi un telefon. Se pare că acest accesoriu ar suporta atât încărcare prin inducţie, cât şi prin rezonanţă magnetică, asigurând compatibilitatea cu terminalele ce suportă încărcare în standard Qi.

Unitatea de transmitere a curentului integrează două bobine de inducţie şi una de rezonanţă. Prima şi a doua bobină furnizează curent spre un terminal electronic fără a fi nevoie de cabluri. Bobina de rezonanţă oferă încărcare pentru terminalele ce suportă metoda de alimentare prin rezonanţă magnetică. Samsung a început să ofere încărcare fără fir încă de pe vremea lui Galaxy S5, deci este departe de a fi un jucător nou pe această piaţă.

Încărcarea prin rezonanţă este explorată tot mai mult în ultima vreme, fiind citate avantaje precum posibilitatea de a folosi telefonul în vreme ce se încarcă, fără probleme şi chiar a îl ridica la o oarecare distanţă de acel "pad".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×