Microsoft cere daune Samsung pentru utilizarea unor patente În telefoanele Android

1.526 ori
<b>Microsoft cere daune Samsung pentru utilizarea unor patente În telefoanele Android</b>Samsung are de luptat și cu Microsoft pe lângă Apple - o dispută care se extinde de la zi la zi și amenință a se termina cu excluderea seriei Galaxy din SUA. Microsoft deține un portofoliu bogat de patente și ar dori ca sud-coreeni să...

Samsung are de luptat și cu Microsoft pe lângă Apple - o dispută care se extinde de la zi la zi și amenință a se termina cu excluderea seriei Galaxy din SUA. Microsoft deține un portofoliu bogat de patente și ar dori ca sud-coreeni să plătească 15 dolari pentru fiecare telefon Android pe care l-a produs de la încălcarea respectivelor patente.

HTC a intrat prima dată în vizorul Microsoft și acum a venit rândul Samsung. Compania cu sediul în Taiwan a acceptat să plătească 5 dolari pentru terminalele sale Android, iar Samsung negociază să ajungă pe la 10 dolari și să încheie o alianță strategică.

Problema Samsung și HTC vine din Android care are la bază Linux. Aici Microsoft spune că Linux încalcă drepturile sale și tehnologia pe care o are brevetată. Mai logic ar fi fost dacă dădeau în judecată Google care livrează softul Android, dar Google nu scoate bani direct din sistemul de operare ci companiile care produc telefoane mobile cu acest sistem de operare.

Până la urmă este o afacere rentabilă pentru Microsoft ce adună astfel sute de milioane de dolari doar pentru patentele pe care le deține. Gândiți-vă că numai Samsung Galaxy S II a ajuns la 3 milioane unități - 45 de milioane de dolari în buzunarul Microsoft.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×