Microsoft profită de pe urma telefoanelor Android vândute de HTC - 5 dolari pe model!

1.442 ori
<b>Microsoft profită de pe urma telefoanelor Android vândute de HTC - 5 dolari pe model!</b>Microsoft are un profit substanțial de pe urma smartphone-urilor Android vândute de HTC, obținând 5 dolari pentru fiecare model vândut. Analistul Walter Pritchard, de la Citi afirmă chiar că prin această modalitate de a obține profit Microsoft...

Microsoft are un profit substanțial de pe urma smartphone-urilor Android vândute de HTC, obținând 5 dolari pentru fiecare model vândut. Analistul Walter Pritchard, de la Citi afirmă chiar că prin această modalitate de a obține profit Microsoft are câștiguri chiar mai însemnate decât de pe urma lui Windows Phone.

Făcând un mic calcul, am putea spune că vânzările Android aduc fonduri pentru dezvoltarea lui Windows Phone, oricât de ciudat sună asta. știți probabil deja întreaga poveste cu încălcarea de brevete Microsoft de către OS-ul Android. Ei bine, drept urmare HTC și Microsoft au semnat un angajament, care are ca rezultat o taxă plătită companiei din Redmond la fiecare model Android fabricat de HTC.

După obținerea acestei privilegiu, Microsoft a încercat să obțină concesii de acest gen și din partea altor producători de telefoane, printre care și Motorola și chiar producătorul de e-readere Barnes & Noble. Până acum această abordare a funcționat doar în cadrul HTC, în vreme ce restul companiilor au fost mai agresive.

Motivul pentru care gigantul software poate face astfel de mutări? Faptul că Google nu are foarte multe brevete în domeniul tehnologiei mobile, compania fiind nouă în acest segment. Un calcul arată că HTC a vândut 30 de milioane de telefoane Android, iar dacă înmulțim asta cu 5 dolari, rezultă că Microsoft are un profit de 150 de milioane de dolari de pe seama OS-ului rivalului Google. Impresionant, mai ales având în vedere că Microsoft a vândut în jur de 2 milioane de licențe Windows Phone, pentru un total de 30 de milioane de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×