Microsoft detaliază Windows Phone 7.1 Mango, confirmă versiunea pentru terminalele Nokia!

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.333 ori
<b>Microsoft detaliază Windows Phone 7.1 Mango, confirmă versiunea pentru terminalele Nokia!</b>Microsoft a anunțat astăzi evoluția sistemului său mobil de operare de nouă generație, făcând trecerea de la Windows Phone 7 la versiunea 7.1, cunoscută și sub numele de cod Mango. în cadrul unui eveniment la care au participat între 40 și 50...

Microsoft a anunțat astăzi evoluția sistemului său mobil de operare de nouă generație, făcând trecerea de la Windows Phone 7 la versiunea 7.1, cunoscută și sub numele de cod Mango. în cadrul unui eveniment la care au participat între 40 și 50 de persoane, oficialii companiei din Redmond au prezentat câteva dintre functiile cu care vine noua versiune de OS.

Printre vorbitori s-a numărat și Andy Lees, președinte al secțiunii Mobile Communications de la Microsoft, care ne-a reamintit că avem de-a face cu o platformă ce a debutat în urmă cu doar 7 luni. Mango va sosi sub formă de actualizare gratuită pe toate smartphone-urile ce rulează Windows Phone și va fi disponibil din toamnă.

Printre îmbunătățirile aduse de noul Windows Phone se număra Live Tiles upgradate, care oferă informații în timp real mai bine structurate și mai precise, direct din meniul Home. Aceste tile-uri sunt mai dinamice și oferă o cantitate mai mare de informații. Multitaskingul este și el disponibil acum, permițând utilizatorilor să facă trecerea între aplicațiile folosite recent și să continue munca, jocul sau orice activitate realizau înainte de a o întrerupe.

Twitter și LinkedIn sunt la rândul lor integrate acum în secțiunea de socializare, oferind o mai mare varietate de comunicare utilizatorilor. Mai aflăm și că notificările vor sosi prin intermediul unor tile-uri prioritizate față de restul informațiilor. în Hubul People din Mango OS vom putea vedea fotografii din toate rețelele sociale aduse la un loc în același meniu, o funcție destul de utilă, care sporește confortul utilizatorului.

Oficialii Mcirosoft au prezentat și o nouă funcție pe numele de Groups, care va permite să grupați contacte într-o grilă, în cazul în care acele persoane au ceva în comun. Tastatura virtuală este acum și mai smart și nu se mulțumește doar să sugereze cuvinte de la primele litere pe care le scrieți, ci chiar întregi sintagme, astfel că dacă scrieți "Happy" vi se va sugera "Birthday".

Prezentările l-au inclus și pe Internet Explorer 9, în varianta mobilă, acesta urmând să sosească odată cu Mango OS. A fost realizat un test de viteză pe un BlackBerry Torch, un Droid Charge și un iPhone 4. în vreme ce Blackberry-ul a atins 5 FPS, Charge 10, iar pe iPhone nici nu a pornit testul, Windows Phone 7 a atins 30 de fps.

Spre finalul conferinței am aflat că există deja terminale Nokia cu Mango la bord, de fapt acestea vor fi lansate cu acest sistem de operare și se află deja în laboratoarele Nokia. Microsoft a ținut să anunțe și 3 noi parteneri hardware: Acer, Fujitsu și ZTE, iar lista afișată menționa și LG, Samsung și HTC.

Ne întrebăm ce s-a întâmplat cu Dell și Asus, de la care ne așteptam de asemenea la terminale noi. Totuși, MS a promis că lista de inovații nu se termină aici, deci vom mai vedea parteneri noi în următoarele luni. Până ce va sosi toamna și noul OS, ne mulțumi cu SDK-ul disponibil de azi pentru dezvoltatorii interesați să creeze aplicații pentru WP7.

Sursa imagine: mobilecrunch.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×