Microsoft infirmă zvonurile despre sosirea lui Cortana pe iOS sau Android

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 709 ori
<b>Microsoft infirmă zvonurile despre sosirea lui Cortana pe iOS sau Android</b>Cu câteva zile în urma aflăm că Microsoft ar urma să aducă asistentul virtual Cortana pe Windows și Xbox One, pentru că apoi să descoperim presupuse planuri de a-l aduce și pe Android sau iOS. Ne exprimam la acel moment îndoială în legătură...

Cu câteva zile în urma aflăm că Microsoft ar urma să aducă asistentul virtual Cortana pe Windows și Xbox One, pentru că apoi să descoperim presupuse planuri de a-l aduce și pe Android sau iOS. Ne exprimam la acel moment îndoială în legătură cu o astfel de portare și iată că și Microsoft a declarat că nu are planuri de acest gen.

Totul a pornit de la Marcus Ash, un Group Program Manager pentru Cortana, care în cadrul unei conferințe din Seattle declarase că Microsoft lua în calcul aducerea lui Cortana pe Android și iOS. A urmat apoi o avalanșă de articole despre subiect, iar Ash a luat poziție, declarând pe Twitter că e vorba doar despre "gânduri și întrebări" și nu planuri legate de o portare a lui Cortana.

Scopul principal e deocamdată ca acest asistent să ajungă în UK și China în următoarele săptămâni. Cea mai mare problemă pentru Cortana la portarea pe iOS și Android ar fi accesul. Această soluție are nevoie de numeroase informații și permisiuni, pe care Apple și Google nu le-ar oferi nici în ruptul capului. Poate doar atunci când Cortana va deveni cel puțin la fel de bun ca și Siri vom avea parte și de o aplicație third party pentru iOS și Android.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×