Microsoft licențiază o parte din brevetele sale Android și Chrome OS pentru ZTE

Autor:  | Publicat în:  ZTE 821 ori
<b>Microsoft licențiază o parte din brevetele sale Android și Chrome OS pentru ZTE</b>ZTE este o companie chineză implicată puternic în toate inițiativele software majore. Ei produc terminale Android, chiar și tablete, terminale Windows Phone și sunt early adopteri ai lui Firefox OS. Ei bine, acum compania a primit și licențele...

ZTE este o companie chineză implicată puternic în toate inițiativele software majore. Ei produc terminale Android, chiar și tablete, terminale Windows Phone și sunt early adopteri ai lui Firefox OS. Ei bine, acum compania a primit și licențele necesare de la Microsoft.

știți probabil că Microsoft deține o serie de brevete și licențe importante legate de Android și Chrome OS, astfel că spre exemplu orice terminal Android vândut le aduce în jur de 10 dolari. Microsoft a oferit licențele necesare celor de la ZTE, astfel încă să își producă terminalele fără probleme și fără teamă vreunui proces.

Microsoft a afirmat că are contracte similare cu majoritatea producătorilor de telefoane Android și ca 80% dintre telefoanele Android din SUA sunt acoperite de licențele sale. Compania software din Redmond a cheltuit peste 4 miliarde de dolari în ultimii 10 ani pentru a pune mâna pe aceste brevete. E plăcut să vedem două companii mari ajungând la o înțelegere pe această temă și fără proces... Intrebarea e: ce ne pregateste ZTE pentru viitor?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×