Microsoft lucrează la propriul rival pentru Google Glass; Ochelari cu AR pentru evenimente live?

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 742 ori
<b>Microsoft lucrează la propriul rival pentru Google Glass; Ochelari cu AR pentru evenimente live?</b>Se pare că și Microsoft lucrează la o alternativă proprie pentru Google Glass, adică faimoasa pereche de ochelari cu augmented relaity la bord. Deocamdată tot ce avem este un brevet publicat ieri cu referire la "augmented reality în timpul unui...

Se pare că și Microsoft lucrează la o alternativă proprie pentru Google Glass, adică faimoasa pereche de ochelari cu augmented relaity la bord. Deocamdată tot ce avem este un brevet publicat ieri cu referire la "augmented reality în timpul unui eveniment cu informații în timp real".

Brevetul se axează pe o pereche de ochelari digitali, cu una sau ambele lentile capabile să afișeze grafică computerizată și text în orizontul vizual al utilizatorului. Imaginați-vă situația în care vă aflați la un meci de fotbal și vedeți lângă fiecare jucător statistici și date despre posesie și performanțele echipelor la pauză. Ochelarii digitali vor detecta direcția în care privește purtătorul lor și vor adapta grafica de pe ecran în funcție de acea direcție.

Microsoft lucrează la propriul rival pentru Google Glass; Ochelari cu AR pentru evenimente live?

Microsoft va folosi și urmărirea privirii utilizatorului pentru a selecta anumite zone de focalizare. Informațiile afișate vor urma un script preprogramat, iar Microsoft folosește exemplul unei opere, unde detalii despre scene și arii ar putea fi afișate în mod contextual. Sistemul va integra și aspecte de socializare, în special de check în pe bază de GPS. Invenția Microsoft integrează un microfon, o cameră frontală pentru captura video și foto, plus o serie de lentile și filtre speciale.

Imaginea va fi proiectată pe un microdisplay folosind o lentilă specială. Cum sună acest proiect în comparație cu Google Project Glass?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×