Microsoft oferă suport nativ pentru playback MKV pe Windows Phone 8.1 GDR2

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 855 ori
<b>Microsoft oferă suport nativ pentru playback MKV pe Windows Phone 8.1 GDR2</b>&Icirc;nainte de cea mai nouă versiune Windows 10 Technical Preview, unele modele de telefoane Lumia au fost actualizate la Windows Phone 8.1 GDR2. Unele dintre funcţiile sale au fost neglijate şi nu au fost listate &icirc;n changelog-uri oficiale, dar...

Înainte de cea mai nouă versiune Windows 10 Technical Preview, unele modele de telefoane Lumia au fost actualizate la Windows Phone 8.1 GDR2. Unele dintre funcţiile sale au fost neglijate şi nu au fost listate în changelog-uri oficiale, dar azi am descoperit o funcţie destul de interesantă.

E vorba despre suportul nativ pentru fişiere Matroska, adică faimoasele MKV-uri. Veţi putea să vizualizaţi filme şi clipuri în format .MKV direct din aplicaţia Xbox Video, fără a fi nevoie să convertiţi fişierele. Dacă aveţi pe cardul microSD sau în memoria internă fişiere .MKV, fie ele seriale sau filme de lung metraj, Xbox Video le va afişa în zona "My Videos".

Nu putem spune că ne surprinde această funcţie, de vreme ce în decembrie Microsoft implementase suportul video MKV pe Windows 8.1. Windows 10 are deja suport nativ pentru playback MKV. Cei care nu au primit totuşi actualizarea la WP 8.1 GDR2, se pot folosi de VLC pentru Windows Phone, care suporta o gamă variată de codecuri. Printre telefoanele Lumia ce au primit confirmarea actualizării se numără şi Lumia 735 şi Lumia 830.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×