Microsoft pornește un proces Împotriva celor de la Samsung, pentru nerespectarea plăților legate de Android

779 ori
<b>Microsoft pornește un proces Împotriva celor de la Samsung, pentru nerespectarea plăților legate de Android</b>Microsoft a pornit un proces împotriva celor de la Samsung, cauzat de încălcarea contractului prin care compania sud coreeană plătea pentru brevetele asociate lui Android. Sunt sigur că știți deja că MS obține câțiva dolari la fiecare device...

Microsoft a pornit un proces împotriva celor de la Samsung, cauzat de încălcarea contractului prin care compania sud coreeană plătea pentru brevetele asociate lui Android. Sunt sigur că știți deja că MS obține câțiva dolari la fiecare device Android vândut, deținând brevete vitale pentru platformă celor de la Google.

Se pare că procesul este ultima soluție după luni întregi de încercări de a rezolva dispută fără mediator legal. Microsoft dorește pur și simplu o decizie cu privire la contractul cu Samsung și modul în care acesta e afectat de achiziția Nokia Devices. înțelegerea dintre Microsoft și Samsung datează din 2011, iar americanii vor și dobânda pentru perioada în care Sammy nu și-a plătit obligațiile. Se pare că începând din 2013 Samsung a decis să nu mai plătească tarifele pentru brevetele Microsoft legate de Android, nefiind de acord cu contractul încheiat cu câțiva ani înainte.

Era vorba în acel documente și despre o licențiere reciprocă, de vreme ce și creatorul lui Windows beneficia de brevete Samsung. Aparent există o înțelegere specială între Nokia și Samsung încheiată anul trecut, în contextul căreia Samsung plătise deja către finlandezi o sumă destul de mare pentru brevete, suma care a ajuns la Microsoft teoretic. Va fi interesant de văzut cum se termină povestea și ce s-a întâmplat cu acei bani.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×