Microsoft si Yahoo au ajuns in sfarsit la o intelegere

Autor:  | Publicat în:  Yahoo 1.481 ori
<b>Microsoft si Yahoo au ajuns in sfarsit la o intelegere</b>Dupa indelungi framantari si zvonuri care anuntau ca Yahoo! e aproape de a fi cumparat de catre Microsoft, iata ca marile companii au ajuns la o intelegere, dar una care presupune un parteneriat si nu o tranzactie. Intelegerea celor 2 giganti va dura 10...

Dupa indelungi framantari si zvonuri care anuntau ca Yahoo! e aproape de a fi cumparat de catre Microsoft, iata ca marile companii au ajuns la o intelegere, dar una care presupune un parteneriat si nu o tranzactie. Intelegerea celor 2 giganti va dura 10 ani si va oferi celor de la Microsoft acces la motorul de cautare cu a doua audienta din lume.

Astfel, MS isi sporeste fortele in duelul cu Google, uriasul motoarelor de cautare care pare de neoprit, mai ales acum ca pregates si un OS, cu acelasi nume ca si browserul sau web, Chrome. Acelasi parteneriat Microsoft-Yahoo! va permite proaspat lansatului motor de cautare Bing sa aiba un public mai raspandit, folosindu-se de tehnologiile Yahoo si de popularitate sa.

Oficialii din Redmond considera ca Bing este mai performant decat Google si are capacitatea de a deveni browserul "default" al utilizatorilor inraiti. In schimbul "secretelor" sale, Yahoo! va pastra 88% din veniturile aduse de reclamele de pe site-ul sau in primii 5 ani ai contractului, avand si dreptul de a vinde reclame pe unele site-uri ale celor de la Microsoft.

Yahoo! estimeaza ca intelegerea ii va creste profitul operational anual cu peste 500 de milioane de dolari, asta daca alianta nu va fi desfiintata de autoritatile antitrust. Va reamintim ca in luna mai a anului trecut, Yahoo! refuzase o oferta de cumparare din partea celor de la Microsoft, in valoare de 47.5 miliarde de dolari.

via yahoo

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×