Mini radarele Google sunt acum capabile să recunoască obiecte; Project Soli evoluează semnificativ (Video)

698 ori
<b>Mini radarele Google sunt acum capabile să recunoască obiecte; Project Soli evoluează semnificativ (Video)</b>În 2015 cei de la Google prezentau și Project Soli, un proiect interesant sau mai bine zis o tehnologie de recunoaștere a gesturilor și a obiectelor pentru terminalele mobile. Era folosit un sistem cu mini radare, care erau destul de

Google prezenta ProjectSoli în 2015, drept o nouă tehnologie de recunoaştere a gesturilor sau obiectelor pentru terminalele mobile. Era folosit un sistem cu mini radare, care erau destul de mici încât să încapă chiar şi într-un smartwatch. Erau astfel detectate mişcări cu acurateţe sub-milimetrică, iar acum avem ocazia să vedem cum a evoluat sistemul.

RadarCat

Un grup de cercetători de la Universitatea St. Andrews din Scoţia a folosit un developer kit Project Soli pentru a recunoaşte obiecte. Rezultatul e un device cunoscut drept RadarCat (Radar Categorization for Input and Interaction) şi el funcţionează fix ca un radar normal. O unitate de bază va emite unde electromagnetice spre un obiect ţintă, iar ele vor ricoşa şi se vor întoarce la bază.

Sistemul analizează informaţia rezultată, detectând astfel forma obiectului. Radarele Soli sunt atât de precise încât pot detecta nu doar exteriorul, ci şi structura internă a unui obiect. Astfel pot fi recunoscute obiectele analizate. Evident nu totul e perfect şi apar confuzii, mai ales dacă un aparat e fabricat din acelaşi material ca altul.

RadarCat a fost "învăţat" cum arată un obiect, astfel încât să îl recunoască, fie că e vorba de o portocală, un măr, un telefon sau laptop. E interesant că acest sistem nu are nevoie de Internet pentru recunoaştere şi nici de conexiune WiFi. O primă aplicaţie a tehnologiei ar fi pentru persoanele cu probleme de vedere, detectând toate obiectele din calea lor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×