Mobile Apps Development Meetup 2011 - despre aplicații, QT, Flash Lite și experiențe În app store-uri (Video)

1.448 ori
<b>Mobile Apps Development Meetup 2011 - despre aplicații, QT, Flash Lite și experiențe În app store-uri (Video)</b>Pentru cei pasionați de marketing pe mobil și dezvoltare de aplicații mobile 5 mai 2011 nu a fost doar Ziua Bărbatului ci și debutul lui Mobile Marketing Conference, despre care puteți afla detalii aici, dar și al evenimentului Mobile Apps...

Pentru cei pasionați de marketing pe mobil și dezvoltare de aplicații mobile 5 mai 2011 nu a fost doar Ziua Bărbatului ci și debutul lui Mobile Marketing Conference, despre care puteți afla detalii aici, dar și al evenimentului Mobile Apps Development Meetup 2011. Dezvoltatori din toată țara împreună cu antreprenori și oficiali ai companiilor precum Nokia au participat la eveniment.

Moderator a fost Cristian Manafu, managing partener de la Evensys, iar primul vorbitor a fost Jure Sustersic, de la Nokia (development manager). Acesta a pus accentul pe mediul de dezvoltare QT și serviciile pe care le oferă acesta specialiștilor în domeniu, care doresc să creeze software pentru Nokia Ovi. S-a discutat despre Framework și SDK, într-o experiență interactivă cu dezvoltatorii din sală, fie aspiranți, fie deja populari prin aplicațiile lor cunoscute la nivel internațional.

Zsolt Langivser, de la Arobs (mobile technical lead) a preluat cuvântul, împărtășindu-ne experiența sa în domeniu și și prezicând un viitor luminos pentru parteneriatul dintre Nokia și Microsoft. în plus, am aflat că Arobs dezvoltă și un joc pentru Nokia, dar deocamdată misterul se păstrează. Totuși Arobs este orientată și către alte platforme, printre care și Android, iOS și BlackBerry și susține portările aplicațiilor și realizarea lor în regim multiplatform.

Proiectele companiei românești mai includ și dezvoltarea de aplicații de banking, de călătorii, jocuri și utilități. Următorul vorbitor a fost Matei Dan, creatorul aplicației AirPainter, care ne-a oferit și un scurt demo al softului său. Din păcate problemele tehnice au împiedicat desfășurarea demoului la capacitate maximă, dar am avut ocazia să aflăm prin ce a trecut Dan (care aparent a fost pozat împreună cu fanele sale la Mobile Apps Development), până la a atinge un număr însemnat de descărcări ale softului sau înscris în Ovi Store. Air Painter este o aplicație gratuită compatiibla cu terminalele Symbian S60 3rd și 5th edition.

După o scurtă pauză de cafea și o atmosferă amicală întreținută de Cristian Manafu, au mai vorbit Irinel Barbalata și Iulian Dima, dezvoltatori FillrTeam și Lucian Cosoi, team leader la iQuest. Prezentări au ținut și Laurențiu Taropa, executive and technical manager Intellsys și Răzvan Grigoriu, dezvoltator. A existat și o misterioasă tabletă albă în sală, care s-a dovedit a fi un model Evolio de 500 RON în cele din urmă (conform posesorului său).

Importanța mobilului a fost subliniată din nou, când am aflat că la eMag comanda medie de pe mobil atinge suma de 390 de lei, iar la general este de 620 de lei. Rata de conversie eMag mobil este de 1.8% față de cea de 5.6% pentru desktop, iar revenind la QT pentru o clipă, dezvoltatorii prezenți l-au comparat cu Flash Lite, tehnologia Nokia având totuși avantajul că este open source. în cele din urmă Dan Matei ne-a îndemnat să "go global", acest îndemn fiind adresați dezvoltatorilor care doresc succes și nu ar trebui să se limiteze doar la piața din România.

Mobile Apps Development Meetup 2011 a fost un eveniment dominat de o atmosferă relaxată, de întrebări și răspunsuri și de dezvoltatori care își împărtășeau experiențele și primeau răspunsuri de la cei aflați în domeniu de mai mult timp. Dacă din aceste discuții vor rezulta și proiecte software importante pe viitor nu ne-ar mira!

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×