Modelul iPhone 8 cu diagonală de 5.8 inch ar avea până la urmă un ecran OLED plat şi nu curbat

1.771 ori
<b>Modelul iPhone 8 cu diagonală de 5.8 inch ar avea până la urmă un ecran OLED plat şi nu curbat</b>Tot mai multe surse dau drept sigur un iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch şi de obicei menţionează că ar fi un panou OLED curbat la mijloc. Azi apare o teorie ca de fapt nu vom vedea un ecran curbat de această dată, ci unul plat.

Tot mai multe surse dau drept sigur un iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch şi de obicei menţionează că ar fi un panou OLED curbat la mijloc. Azi apare o teorie ca de fapt nu vom vedea un ecran curbat de această dată, ci unul plat.

Analistul Wayne Lam de la IHS Markit spre exemplu afirmă că indiciile pieţei sunt că Apple va adopta o versiune plată de panou OLED pe "varianta specială de iPhone". Va fi totuşi un panou 2.5D, deci o uşoară curbură va exista. Analistul a mai afirmat şi că ecranul va fi similar celui de pe LG G6, având un aspect ratio mai alungit, pentru a profita de noua diagonală şi lungimea terminalului.

Nu doar LG şi Apple urmează această direcţie, ci şi Samsung, conform analistului. În general modelele iPhone au un aspect de 16:9, iar LG G6 a trecut la 18:9, sau mai bine zis 2:1, ideal pentru un consum de video mai imersiv. Şi Galaxy S8 ar avea un format mai alungit dacă ne luăm după fotografiile sale scăpate pe web. Motivul pentru care Apple rămâne la ecrane plate e că ele costă mai puţin decât cele curbate, care folosesc un substrat flexibil din plastic.

Cost redus înseamnă volum de producţie mai mare şi toată lumea are de câştigat, clienţii şi Apple. Această informaţie vine de la Raymond Soneira, expert în tehnologie a display-urilor, care urmăreşte piaţa OLED din 2010. Soneira consideră că OLED-urile au multiple avantaje în fata LCD-urilor, când vine vorba de smartphone-uri cel puţin.

Printre ele se număra faptul că sunt mai uşoare, mai subţiri şi mai eficiente la consum. Există şi posibilitatea ca zvonurile de până acum să fi menţionat un ecran "curbat" pentru iPhone 8 de 5.8 inch, în ideea de 2.5D şi nu ca un model Samsung Edge.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×