Motorola in declin, Samsung in ascensiune

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.047 ori
<b>Motorola in declin, Samsung in ascensiune</b>A venit in sfarsit clipa in care marii producatori isi prezinta rezultatele din al doilea sfert financiar al acestui an si ca de obicei surprizele isi fac aparitia. Marele soc a fost constituit de scaderea veniturilor celor de la Motorola, in contrast cu...

A venit in sfarsit clipa in care marii producatori isi prezinta rezultatele din al doilea sfert financiar al acestui an si ca de obicei surprizele isi fac aparitia. Marele soc a fost constituit de scaderea veniturilor celor de la Motorola, in contrast cu profitul inregistrat de Samsung.

Desi Motorola a inregistrat un aparent succes cu handseturile sale din seria RAZR, compania a dat publicitatii o suma cuprinsa intre 8.6 si 8.7 miliarde de dolari, profitul din cel de-al doilea sfert financiar al anului 2007. Producatorul a reusit sa vanda in jur de 35 de milioane de terminale mobile, in comparatie cu cele 37.4 milioane vandute de catre Samsung. Astfel topul companiilor producatoare de telefoane mobile cunoaste o schimbare, deoarece Samsung va trece pe locul 2, intrecuti doar de Nokia si avand un profit de 16 miliarde de dolari.

Exista probleme si in conducerea companiei Motorola, al carei CEO, Ed Zander nu va mai ramane mult timp in aceasta postura. De asemenea reprezentatii producatorului si-au amanat cu 2 luni intalnirea cu analistii financiari. Intre timp, Nokia continua sa ramana pe primul loc in topup producatorilor de hanseturi, iar Sony Ericsson si LG ocupa pozitia a patra, respectiv a cincea.  Oare peste cate luni sau ani va intra si Apple macar in top 5 cu al sau iPhone, avand in vedere vanzarile prezise de analisti?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×