Mowser isi da obstescul sfarsit in umbra unui Internet mobil cu probleme

Autor:  | Publicat în:  Software 813 ori
<b>Mowser isi da obstescul sfarsit in umbra unui Internet mobil cu probleme</b>In cazul in care nu ati auzit de Mowser, trebuie sa aflati ca acesta este un motor de adaptare a continuturilor care transforma website-uri standard in URL-uri destinate telefoanelor mobile. Se pare totusi ca Mowser nu a fost un succes si developerul sau...

In cazul in care nu ati auzit de Mowser, trebuie sa aflati ca acesta este un motor de adaptare a continuturilor care transforma website-uri standard in URL-uri destinate telefoanelor mobile. Se pare totusi ca Mowser nu a fost un succes si developerul sau principal a anuntat ca proiectul a luat sfarsit.

Mowser a fost lansat in aprilie 2007 in cadrul evenimentului Mobile Monday, iar unul dintre motivele principale ale esecului sau a fost lipsa de fonduri. De asemenea adaptarea sa la motoarele populare de cautare a functionat defectuos in ultimele luni. Developerul programului a afirmat si ca paginile de reclame erau prea "agresive" pentru utilizatori si s-a renuntat la ele, profitul generat fiind in cele din urma de doar cativa dolari pe zi. Ce e mai grav este parerea "creierului" din spatele Mowser despre webul mobil.

Conform lui Russel Beattie internetul mobil e "pe moarte" in Vest, in comparatie cu tari asiatice ca Japonia sau Coreea. De asemenea, developerul afirma ca orice persoana care in acest moment dezvolta site-uri folosind XHTML-MP, fara aportul Javascript si destinate telefoanelor cu display-uri de 2 inch, isi pierde timpul. Russel isi incheie pledoaria mentionand faptul ca in afara de Opera Mini si smartphone-uri nu exista browsere si platforme mobile pentru astfel de site-uri. Initiativa sa de a pune versiunea mobila a fiecarui site de pe planeta la dispozitia oricarui posesor de telefon a esuat, dar developerul spera ca va reveni atunci cand bateriile sale (financiare) vor fi reincarcate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×