Mowser isi da obstescul sfarsit in umbra unui Internet mobil cu probleme

Autor:  | Publicat în:  Software 803 ori
<b>Mowser isi da obstescul sfarsit in umbra unui Internet mobil cu probleme</b>In cazul in care nu ati auzit de Mowser, trebuie sa aflati ca acesta este un motor de adaptare a continuturilor care transforma website-uri standard in URL-uri destinate telefoanelor mobile. Se pare totusi ca Mowser nu a fost un succes si developerul sau...

In cazul in care nu ati auzit de Mowser, trebuie sa aflati ca acesta este un motor de adaptare a continuturilor care transforma website-uri standard in URL-uri destinate telefoanelor mobile. Se pare totusi ca Mowser nu a fost un succes si developerul sau principal a anuntat ca proiectul a luat sfarsit.

Mowser a fost lansat in aprilie 2007 in cadrul evenimentului Mobile Monday, iar unul dintre motivele principale ale esecului sau a fost lipsa de fonduri. De asemenea adaptarea sa la motoarele populare de cautare a functionat defectuos in ultimele luni. Developerul programului a afirmat si ca paginile de reclame erau prea "agresive" pentru utilizatori si s-a renuntat la ele, profitul generat fiind in cele din urma de doar cativa dolari pe zi. Ce e mai grav este parerea "creierului" din spatele Mowser despre webul mobil.

Conform lui Russel Beattie internetul mobil e "pe moarte" in Vest, in comparatie cu tari asiatice ca Japonia sau Coreea. De asemenea, developerul afirma ca orice persoana care in acest moment dezvolta site-uri folosind XHTML-MP, fara aportul Javascript si destinate telefoanelor cu display-uri de 2 inch, isi pierde timpul. Russel isi incheie pledoaria mentionand faptul ca in afara de Opera Mini si smartphone-uri nu exista browsere si platforme mobile pentru astfel de site-uri. Initiativa sa de a pune versiunea mobila a fiecarui site de pe planeta la dispozitia oricarui posesor de telefon a esuat, dar developerul spera ca va reveni atunci cand bateriile sale (financiare) vor fi reincarcate.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×