Mozilla pregateste Firefox 3 si un browser mobil performant

1.015 ori
<b>Mozilla pregateste Firefox 3 si un browser mobil performant</b>Mozilla va lansa browserul Firefox 3 in data de 17 iunie si spera sa intre in Carte Recordurilor cu cele mai multe downloaduri de software Internet in 24 de ore. Tinta care trebuie atinsa este de 5 milioane de downloaduri. Intre timp, compania pregateste...

Mozilla va lansa browserul Firefox 3 in data de 17 iunie si spera sa intre in Carte Recordurilor cu cele mai multe downloaduri de software Internet in 24 de ore. Tinta care trebuie atinsa este de 5 milioane de downloaduri. Intre timp, compania pregateste si o versiune mobila a lui Firefox 3, care va fi lansata catre finalul lui 2008.

Prin intermediul acestui browser, Mozilla doreste sa faca trecerea de la browsingul pe PC la cel pe terminale mobile. In vreme ce piata browserelor desktop a fost dominata de Netscape, apoi de Microsoft cu al sau Internet Explorer (si inca este), piata browserelor mobile este fragmentata. Acest lucru se datoreaza parerilor diferite ale operatorilor, producatorilor de telefoane si de software, in ce priveste tehnologia folosita pe terminalele mobile aflate in oferta lor.

La ora actuala Opera este liderul in segmentul de browsere avansate pentru smartphone-uri, in vreme ce Openwave conduce piata browserelor low-end. Un lucru e sigur: nici o companie nu va domina browsingul mobil cum a facut-o Microsoft pe PC-urile desktop. Browserele nu genereaza atat de mult profit pe cat v-ati astepta. Mozilla obtine profit prin intermediul companiilor ce ofera motoare de cautare si le incorporeaza in Firefox. Intre timp, browserul Safari de pe iPhone da tonul in ce priveste usurinta de utilizare si experienta de navigare, iar Nokia foloseste browsere diferite pe terminale diferite.

Suntem inca la mare distanta de un browser standard pe telefonul mobil, dar Mozilla are un avantaj prin softurile sale open source, de vreme ce tehnologia de acest gen este populara pe terminalele mobile. Ramane de vazut ce imbunatatiri va aduce Google Android si browserul sau si daca acesta va fragmenta si mai mult piata browserelor mobile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×