Mozilla va implementa un nou sistem de plăți web pe Firefox OS

910 ori
<b>Mozilla va implementa un nou sistem de plăți web pe Firefox OS</b>Mozilla a anunțat în acest weekend faptul că lucrează la un nou API JavaScript, care va debuta în Firefox OS și va fi folosit pentru plățile online pentru bunuri digitale și servicii. Plățile se vor realiza prin intermediul cărților de credit...

Mozilla a anunțat în acest weekend faptul că lucrează la un nou API JavaScript, care va debuta în Firefox OS și va fi folosit pentru plățile online pentru bunuri digitale și servicii. Plățile se vor realiza prin intermediul cărților de credit sau prin facturarea odată cu abonamentul de telefonie.

Se pare că tehnologia e bazată pe API-ul Google Wallet, care a fost modificat pentru a fi compatibil cu numeroși furnizori de servicii de plăți pe mobil și cu plată prin operatori. Atunci când utilizatorul va solicita realizarea unei plăți, o fereastră compactă și securizată își va face apariția pe ecran, necesitând autentificarea pe bază de parolă și nume de utilizator. Apoi plată va fi procesată.

E posibil ca Mozilla însăși să adopte aceasta modalitate de plată pentru aplicațiile din propriul magazin pentru Firefox OS. Pe viitor Mozilla va încerca să implementeze sistemul de plăți și pe zona de conținuturi, astfel că veți putea descărca și cărți, melodii și filme pe Firefox OS. Să vedem dacă platformă care va veni odată cu acest OS va fi mai bună și mai sigură decât ce ne oferă în acest moment Google, Apple sau Microsoft... Sunt curios și în ce măsură NFC-ul va fi folosit pentru plățile mobile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×