Navighează pe telefon fără să atingi ecranul cu tehnologia Floating Touch de la Sony (Video)

1.335 ori
<b>Navighează pe telefon fără să atingi ecranul cu tehnologia Floating Touch de la Sony (Video)</b>Imaginați-vă că în loc să atingeți un touchscreen trebuie doar să țineți degetul deasupra ecranului și veți putea naviga ca și în cazul unui gest touch. Este vorba despre o nouă tehnologie Sony, pe numele său Floating Touch, pe care o...

Imaginați-vă că în loc să atingeți un touchscreen trebuie doar să țineți degetul deasupra ecranului și veți putea naviga ca și în cazul unui gest touch. Este vorba despre o nouă tehnologie Sony, pe numele său Floating Touch, pe care o vedeți în acțiune în clipul de mai jos.

Această tehnologie a debutat odată cu handsetul Xperia Sola, anunțat în această săptămână. Cunoscut în prealabil și drept Pepper, acest telefon vine și cu tehnologia SmartTags, bazată pe NFC și suportată și de Xperia S. Revenind la Floating Touch, această metodă de control permite utilizatorului să treacă degetul deasupra ecranului, iar în acel moment display-ul va putea fi controlat cam ca atunci când folosiți un cursor pe desktop. Dacă treceți deasupra conținuturilor atunci le veți putea selecta. Aparent Sony a venit cu această idee pentru a scadea numărul de cazuri în care apăsați butoane virtuale greșit.

Cum a atins Sony această performanță? Ei bine aflați că la ora actuală smartphone-urile folosesc ecrane capacitive, iar producătorii de telefoane pot utiliza două tipuri de senzori: mutual și self capacitance. Primul suporta multitouch, în vreme ce al doilea nu. Sony a ales să folosească ambii senzori simultan pentru a crea această "atingere plutitoare". Senzorul self capacitive este foarte sensibil, reușind să detecteze degetul utilizatorului la o înălțime de până la 20 mm deasupra ecranului, dar asta doar în cazul unui singur deget. Să vedem și ce alte aplicații practice se vor găsi pentru tehnologie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×