NEC a dezvoltat o tehnologie de recunoastere vocala pentru telefoanele mobile

1.173 ori
<b>NEC a dezvoltat o tehnologie de recunoastere vocala pentru telefoanele mobile</b>Compania japoneza NEC a anuntat ieri ca a dezvoltat un software pentru telefoanele mobile, care permite recunoastere cuvintelor rostite de utilizator, si chiar a unor fraze. Aplicatia functioneaza la o viteza rezonabila si este foarte precisa. Vocabularul...

Compania japoneza NEC a anuntat ieri ca a dezvoltat un software pentru telefoanele mobile, care permite recunoastere cuvintelor rostite de utilizator, si chiar a unor fraze.

Aplicatia functioneaza la o viteza rezonabila si este foarte precisa. Vocabularul acestui soft este limitat la cuvintele si frazele necesare calatorilor peste granite, iar produsul a fost prezentat pe prototipuri NEC, recunoscand cuvinte in limba japoneza si traducandu-le in engleza si viceversa.

Solutia NEC nu va necesita utilizarea unei retele sau a unui server exterior pentru recunoastere vocala sau traducere. Pe langa aceste doua functii ale programului, aplicatia permite si o analiza lexicala a frazelor, depistand sensul potrivit situatiei in care cuvintele sunt rostite. Cu un astfel de soft, barierele comunicationale vor fi anulate cat de curand si vom putea calatori linistiti in orice tara, cata vreme folosim un handset NEC.

Sursa: Justamp.blogspot.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×