Nexus One incorporeaza un al doilea microfon ascuns, anuleaza zgomotul de fond

Autor:  | Publicat în:  Google 1.755 ori
<b>Nexus One incorporeaza un al doilea microfon ascuns, anuleaza zgomotul de fond</b>Primul telefon Google, Nexus One mai are inca secrete, desi a fost lansat deja de mai bine de o luna. Printre ele se numara si un al doilea microfon, ascuns, dar pe care il puteti observa in imaginea de mai jos. Rolul sau este acela de a anula zgomotul de...

Primul telefon Google, Nexus One mai are inca secrete, desi a fost lansat deja de mai bine de o luna. Printre ele se numara si un al doilea microfon, ascuns, dar pe care il puteti observa in imaginea de mai jos. Rolul sau este acela de a anula zgomotul de fond, pentru convorbiri de o claritate deosebita.

Microfonul de baza al telefonului, cel plasat in dreptul gurii vorbitorului va face captura audio a vocii acestuia, in vreme ce al doilea microfon va inregistra vocea plus zgomotul de fond. Apoi, cele 2 sunete vor fi comparate, iar zgomotul va fi inlaturat, obtinandu-se o calitate excelenta a convorbirilor pe Nexus One, fapt atestat de mai toate recenziile smartphone-ului.

Tehnologia ce foloseste aceste microfoane poarta numele de Active Noise Cancellation (ANC), iar microfoanele poarta numele de MEMS (Microelectromechanical Systems Microphones). Un studiu iSuppli estimeaza ca aproximativ 1.2 miliarde astfel de microfoane vor fi vandute in 2013, semn ca tehnologia va sosi pe foarte multe telefoane mobile si alte terminale portabile. Spuneti "adio" convorbirilor neclare si problemelor cu sunetul pe smartphone-urile viitoare!

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×