Nexus Q, un media player wireless/mini PC Android dependent de alte terminale din rețea

Autor:  | Publicat în:  Google 1.205 ori
<b>Nexus Q, un media player wireless/mini PC Android dependent de alte terminale din rețea</b>Nexus Q, acea "bilă neagră" cu zona iluminată la mijloc, care a fost prezentată ieri la Google I/O 2012 începe să își arate adevărata față. La prima vedere avem un soi de hub media/player wireless ideal pentru casa unui posesor de terminale...

Nexus Q, acea "bilă neagră" cu zona iluminată la mijloc, care a fost prezentată ieri la Google I/O 2012 începe să își arate adevărata față. La prima vedere avem un soi de hub media/player wireless ideal pentru casa unui posesor de terminale Android. Totuși, acest mini computer cu Android la bord și capacitate de streaming depinde de terminalele Android din jurul său pentru playback.

Mulți văd acest produs ca un rival pentru Apple TV, dar problema e că Nexus Q nu e doar mai scump, ci și inferior la capitolul utilizare. Apple TV funcționează și de sine stator, ceea ce Q nu face. El necesita un smartphone sau o tabletă Android conectate la aceeași rețea WiFi ca și Nexus Q, pentru a accesa conținuturi prin intermediul său. Gadgetul va cere unul sau mai multe terminale cu Android 4.1 la bord pentru a accesa melodii sau clipuri video oferite pe Google Play, deși Google a promis și suport pentru Android 2.3 la momentul lansării.

Vestea bună e că acest Q poate fi conectat la multiple terminale Android în același timp și suporta conținuturi de pe fiecare cont individual din Google Play pentru fiecare utilizator. Rămâne de văzut dacă și aplicații third party că Netflix sau Hulu Plus vor avea permisiunea de partajare media pe acest terminal. Rețineți: fără nici un telefon/tableta Android în jur Nexus Q rămâne doar o "bilă" de 300 de dolari cu care puteți cel mult să îndreptați hârtia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×