Nikon pune ochii pe segmentul smartphone, pe măsură ce compactele pierd din popularitate

1.096 ori
<b>Nikon pune ochii pe segmentul smartphone, pe măsură ce compactele pierd din popularitate</b>în urma ascensiunii cameraphone-urilor de toate mărcile (Samsung, Nokia Lumia și altele), aparatele foto compacte au început să piardă teren, fapt resimțit și de către Nikon. Compania vrea să contracareze aceasta scădere implicându-se pe...

în urma ascensiunii cameraphone-urilor de toate mărcile (Samsung, Nokia Lumia și altele), aparatele foto compacte au început să piardă teren, fapt resimțit și de către Nikon. Compania vrea să contracareze aceasta scădere implicându-se pe piața smartphone, după cum aflăm de la Bloomberg.

Președintele Nikon, Makoto Kimura este cel care a declarat că firma pe care o conduce vrea să se implice în segmentul telefoanelor mobile. Aflați că în aprile și mai 2013 camerele point and shoot au pierdut 25% din vânzările de anul trecut, în vreme ce smartphone-urile au o creștere explozivă. Deja în ultimii ani cea mai populară "camera" de pe Flickr era cea a lui iPhone, încă un semn că acum telefoanele sunt la putere.

Nikon are până și modele Coolpix de 55 de dolari, care nu mai atrag publicul, de vreme ce pot găsi telefoane cu camere bune și la 200 de dolari. Evident, Nikon face un profit însemnat pe seama modelelor high end, precum D4-SLR, care costă 6000 de dolari și compensează lipsurile din zona point and shoot astfel. Am emis această speculație încă din 2008 și mă întreb cu ce companie se va asocia acest gigant foto pentru a crea un cameraphone. Poate Sony? Motorola? LG? Poate pe cont propriu?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×