Noi detalii despre planurile Vodafone cu privire la achiziția companiei Liberty Global (UPC) sunt dezvăluite de Bloomberg

1.068 ori
<b>Noi detalii despre planurile Vodafone cu privire la achiziția companiei Liberty Global (UPC) sunt dezvăluite de Bloomberg</b>După ce anterior, mai precis în luna septembrie a acestui an, o serie de prime detalii cu privire la posibila achiziție a companiei Liberty Global de către Vodafone, ajungeau pe web, astăzi, cei de la Bloomberg ne aduc noi informații despre...

După ce anterior, mai precis în luna septembrie a acestui an, o serie de prime detalii cu privire la posibila achiziție a companiei Liberty Global de către Vodafone, ajungeau pe web, astăzi, cei de la Bloomberg ne aduc noi informații despre planurile operatorului britanic de a fi cu un pas mai aproape de o tranziție la o rețea All-IP.

Prin intermediul unei astfel de rețele All-IP, Vodafone va putea oferi o gamă largă de servicii integrate printre care se numără telefonia mobilă, telefonia fixă, IP TV și internetul prin cablu, respectiv internetul mobil, servicii din ce în ce mai cerute de către consumatori ca urmare a evoluției tehnologiei.

Astfel, această achiziție a Liberty Global, companie prezentă în 12 țări europene prin intermediul unor distribuitori ca și UPC, Virgin Media, și Telenet, reprezintă pentru Vodafone mai mult o necesitate decât dorința de expansiune și oferirea unor noi servicii, această achiziție consolidând poziția operatorului pe piață.

După cum și Bloomberg ne dezvăluie, Vodafone analizează în acest moment eventualele obstacole pe care le-ar putea întâmpina odată cu achiziția companiei Liberty Global. De asemenea, potrivit surselor citate de către publicația online, pentru moment Vodafone nu a plănuit nici o negociere formală cu Liberty Global în următoarea perioadă.

în cazul în care Vodafone va decide împreună cu investitorii săi că este momentul pentru o astfel de achiziție, operatorul va preula operațiunile la nivel global desfășurate în aceste moment de către cei de la Liberty Global, și astfel deveni un jucător important pe piața de cablu TV și internet, inclusiv în România.

Printre operatorii care au făcut deja demersuri în scopul transformării rețelei proprii într-o rețea de tip all-IP se numără și Orange, companie ce a lansat serviciul Orange TV care este transmis prin tehnologia DTH (Direct-to-home) pe device-uri multiple: televizor, computer, tabletă sau smartphone.

De asemenea, în această categorie îi putem include și pe cei de la RDS&RCS, operator ce a pornit la drum ca distribuitor de servicii internet și cablu TV, și care în anul 2007 se lansa și pe piața de comunicații mobile din România prin intermediul Digi.Mobil.

Totodată, îi aducem în discuției și pe cei de la Telekom, grup ce dorește convertirea infrastructurii la o rețea All-IP până în anul 2018. Așadar, din câte putem observa, mai toți operatorii de pe piață doresc oferirea unui pachet complet de servicii integrate pentru clienți, acestea reprezentând viitorul în comunicații. Dacă achiziția propusă de Vodafone se va înfăptui în perioada următoare rămâne de văzut.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×