Noile smartphone-uri aduc profituri importante pentru producatorii lor

1.168 ori
<b>Noile smartphone-uri aduc profituri importante pentru producatorii lor</b>Cei de la Strategy Analytics ne informeaza ca Nokia, RIM (producatorul BlackBerry) si Apple au gasit noi metode a obtine profit, folosind servicii navigationale, de email si muzica. Deocamdata veniturile obtinute din aceste servicii sunt modeste, dar in...

Cei de la Strategy Analytics ne informeaza ca Nokia, RIM (producatorul BlackBerry) si Apple au gasit noi metode a obtine profit, folosind servicii navigationale, de email si muzica.

Deocamdata veniturile obtinute din aceste servicii sunt modeste, dar in plina crestere. Tom Kang, unul dintre cei mai importanti analisti de la Strategy Analytics a afirmat ca Nokia, RIM si Apple sunt printre primele companii care au realizat ca veniturile din vanzarea telefoanelor mobile au inceput sa scada. Astfel va fi nevoie de noi surse de venit, ideale fiind in acest caz serviciile care sosesc cu noile terminale mobile. Un "cocktail" de aplicatii promitatoare este disponibil, de la navigatia GPS oferita de Nokia pana la serviciile push-email de pe BlackBerry-uri si iTunes oferit de Apple.

Conform acelorasi Strategy Analytics, Nokia a generat sub 1% din venitul global prin intermediul serviciilor Ovi in 2007. Se pare ca aceasta proportie va creste la 5% pana in 2012, iar impactul real al lui Ovi va fi simtit odata cu vanzarea smartphone-urilor multimedia performante. Se pare ca Nokia Ovi si Apple iPhone sunt la ora actuala cele mai bune surse de venituri, cel putin in acest 2008 al terminalelor performante, cu vanzari destul de scazute.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×