Noile smartphone-uri Dell vor fi afectate de patentul iPhone?

1.458 ori
<b>Noile smartphone-uri Dell vor fi afectate de patentul iPhone?</b>Wall Street Journal ne informeaza ca Dell se pregateste sa intre pe piata smartphone-urilor si asta la un an dupa ce se zvonea ca firma ar fi pregatit primul telefon Android. Ei bine, HTC s-a ocupat de asta, dar acum Dell poate lansa un super-smartphone,...

Wall Street Journal ne informeaza ca Dell se pregateste sa intre pe piata smartphone-urilor si asta la un an dupa ce se zvonea ca firma ar fi pregatit primul telefon Android. Ei bine, HTC s-a ocupat de asta, dar acum Dell poate lansa un super-smartphone, care sa concureze de la egal cu iPhone, Android G1 sau Palm Pre.

Dell nu lanseaza neaparat smartphone-ul din dorinta de a testa o noua piata, ci mai degraba din necesitate, de vreme ce vanzarile de PC-uri au scazut considerabil, iar compania se afla in umbra celor de la HP. Wall Street Journal anunta chiar ca providentialul smartphone Dell va sosi pe piata in februarie, foarte probabil cu Android sau Windows Mobile la bord si un display touchscreen.

Aceasta din urma caracteristica poate genera probleme, dupa ce am aflat ca Apple a obtinut patentul pentru multifunctionalitatea display-urilor touch. Asta inseamna ca producatorul lui iPhone este singura companie care are dreptul sa foloseasca functii multi-touch ca "ciupirea", "rotirea" si "stergerea" ecranului.

Intre timp, Tim Cook, CEO temporar al Apple pana ce Steve Jobs revine din concediu medical i-a amenintat pe cei de la Palm cu actionarea in judecata, deoarece noul lor terminal, Pre, foloseste o tehnologie similara cu cea multi-touch Apple. Se va confrunta oare si Dell cu probleme similare?

Sursa: Ibitimes.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×