Nokia 9 Pureview primeşte o disecţie în faţa camerei; Iată cum arată mecanismul celor 5 camere la interior (Video)

1.006 ori
<b>Nokia 9 Pureview primeşte o disecţie în faţa camerei; Iată cum arată mecanismul celor 5 camere la interior (Video)</b>Nokia 9 Pureview este probabil cel mai bine dotat telefon la capitolul cameră, dintre cele prezentate la MWC 2019. Are 5 camere în spate, tehnologie Pureview, Light şi Zeiss şi dacă eraţi curioşi ce se află la interiorul său

Nokia 9 Pureview este probabil cel mai bine dotat telefon la capitolul cameră, dintre cele prezentate la MWC 2019. Are 5 camere în spate, tehnologie Pureview, Light şi Zeiss şi dacă eraţi curioşi ce se află la interiorul său, în sfârşit avem un clip cu o disecţie care ne lămureşte. Îl găsiţi mai jos.

Nokia 9

Setup-ul Penta Lens de pe acest telefon include 2 senzori de 12 MP RGB şi 3 senzori de 12 MP monocromi. Avem şi un bliţ dual LED inclus la pachet şi un senzor Time of Flight. Disecţia a fost realizată de către cei de la PBK Reviews, în mare detaliu. Ca de obicei totul începe cu un uscător de păr, pene de chitară, cutter şi o ventuză pentru a înlătura spatele din sticlă.

Nokia 9

Spatele din sticlă este lipit cu o cantitare mare de adeziv, poate mai mare decât multe dintre smartphone-urile de pe piaţă. Aparent asta ajută cu rezistenţa la apă. Sunt 13 şuruburi Philips care fixează un panou din plastic ce include un încărcător wireless. Apoi se obţine acces la baterie, care poate fi deconectată şi ulterior scoasă.

Nokia 9

După ce este deconectată placa de bază şi scoase cateva şuruburi vedem şi un Vapor Chamber dedesubt, folosit pentru răcirea device-ului. Cititorul de amprente este ataşat la ecran, pus între ramă și display. Este un senzor optic de această dată, nu ultrasonic. Senzorii foto sunt acoperiţi cu placa din plastic cu orificii pentru fiecare dintre ei.

Văzând acum mecanismul în acest clip îmi amintesc de teoriile dinainte de lansarea lui Nokia 9, care spuneau că am putea avea de fapt senzori rotativi în spatele a multiple obiective, care se vor comuta mecanic. Nici urmă de aşa ceva, iar senzorii sunt puşi în cruce (4 din ei), cu al cincilea deasupra. Mecanismul optic e mai subţire decât mă aşteptam.

Concluzia celui care a făcut disecţia e că telefonul e uşor de reparat, iar componentele sunt destul de modulare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×