Nokia anunta pierderi de jumatate de miliard de euro in trimestrul 3, 2009

2.320 ori
<b>Nokia anunta pierderi de jumatate de miliard de euro in trimestrul 3, 2009</b>Pentru prima oara din 1996, Nokia a anunta pierderi financiare, estimate la 559 milioane de euro, pentru trimestrul 3 al acestui an. Bloomberg afirma ca aceste pierderi pot fi puse pe seama crizei economice globale si ca e pentru prima oara cand...

Pentru prima oara din 1996, Nokia a anunta pierderi financiare, estimate la 559 milioane de euro, pentru trimestrul 3 al acestui an. Bloomberg afirma ca aceste pierderi pot fi puse pe seama crizei economice globale si ca e pentru prima oara cand finlandezii au o astfel de problema in cei 13 ani de raporturi trimestriale ale situatiei financiare.

Nokia afirma ca pierderile pot fi puse pe seama costurilor initiativei sale comune cu Siemens, la care se adauga climatul economic instabil. Cererea de telefoane mobile a scazut in acest an cu 7%, afirma finlandezii si aflam si ca vanzarile producatorului de handseturi au scazut cu 20%, la 9.8 miliarde de euro.

Totusi, oficialii companiei se declara convinsi ca Nokia isi va pastra cota de piata de 38%, desi se pare ca Siemens trage producatorul in jos, in loc sa ii aduca profit.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×