Nokia anunta profituri crescute pentru ultimul trimestru; primul terminal MeeGo confirmat pentru 2011

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.243 ori
<b>Nokia anunta profituri crescute pentru ultimul trimestru; primul terminal MeeGo confirmat pentru 2011</b>Dupa ce Apple s-a laudat cu profituri fara precedent si vanzari impresionante in ultimul trimestru fiscal, este randul celor de la Nokia sa isi etaleze performantele financiare. Astfel, aflam ca in al treilea trimestru fiscal al acestui an compania a...

Dupa ce Apple s-a laudat cu profituri fara precedent si vanzari impresionante in ultimul trimestru fiscal, este randul celor de la Nokia sa isi etaleze performantele financiare. Astfel, aflam ca in al treilea trimestru fiscal al acestui an compania a obtinut venituri de 7.2 miliarde de euro, in comparatie cu cele 6.9 miliarde de euro din aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul operational a crescut de asemenea, de la 785 de milioane de euro anul trecut la 807 miliarde in trimestrul care tocmai s-a incheiat. Dupa anuntarea acestor cifre, CEO-ul Nokia, Stephen Elop a mentionat si ca primul terminal mobil cu MeeGo la bord va sosi in 2011, incheind astfel speculatiile in legatura cu lansarea apropiata a lui Nokia N9.

Cele 7 miliarde in vanzari nete mentionate mai sus se aplica in cazul segmentului "Terminale si Servicii" al companiei finlandeze. Cu toate diviziile sale la un loc, producatorul de handseturi a obtinut un total de 10.3 miliarde de euro din vanzari, cu 5% mai mult decat in 2009. Nokia a vandut 110.4 milioane de handseturi, cu 2% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Au fost facute si cateva predictii cu privire la urmatorul trimestru si ce va aduce el pentru finlandezi. Astfel, aflam ca sectiunea "Terminale si Servicii" ar putea aduce un profit de 8.2 miliarde pana la 8.7 miliarde de euro in urmatoarele 3 luni. In ce priveste cota de piata a producatorului de telefoane, Nokia se asteapta ca 2010 sa se incheie cu o valoare mai scazuta decat cea din 2009.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×