Nokia anunţă vânzarea lui HERE pentru 3.07 miliarde de dolari către Audi AG, BMW Group şi Daimler AG

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.452 ori
<b>Nokia anunţă vânzarea lui HERE pentru 3.07 miliarde de dolari către Audi AG, BMW Group şi Daimler AG</b>După &icirc;ndelungi parlamentari, tratative şi oferte serioase, Nokia a ales &icirc;n sf&acirc;rşit cui să v&acirc;ndă segmentul HERE. Secţiunea de cartografiere a firmei finlandeze va merge la consorţiul auto german format din Audi AG, BMW Group...

După îndelungi parlamentari, tratative şi oferte serioase, Nokia a ales în sfârşit cui să vândă segmentul HERE. Secţiunea de cartografiere a firmei finlandeze va merge la consorţiul auto german format din Audi AG, BMW Group şi Daimler AG.

Preţul plătit pentru achiziţie va fi de 3.07 miliarde de dolari, iar tranzacţia va fi încheiată în primul trimestru al anului viitor. Rajeev Suri, preşedinte şi CEO Nokia a declarat că aceasta vânzare reprezintă următorul pas în transformarea companiei. În următoarea perioadă finlandezii se vor axa pe fuziunea cu Alcatel-Lucent, după care Nokia va fi "noua Nokia", viziune la care şeful său aspira de ceva vreme.

În acel moment, compania nordică va fi lider pe piaţa reţelelor şi un nume greu în zona de servicii, plus licenţiere de tehnologii şi brevete. HERE e atractiv pentru producătorii de automobile, mai ales că a fost dezvoltat şi un aşa numit "location cloud" care se foloseşte de datele generate de vehicule şi alte terminale pentru a cartografia mai eficient infrastructura.

Serviciul cloud livrează către utilizatori informaţii, predicţii şi detalii personalizate despre trafic şi topografie. HERE are 6454 angajaţi şi în prima jumătate a acestui an a încasat 606 milioane de dolari, având profit operaţional de 30.7 milioane de dolari.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×