Nokia ar putea reveni pe piața telefoanelor spre final de an; O va face prin licenţierea brandului

1.583 ori
<b>Nokia ar putea reveni pe piața telefoanelor spre final de an; O va face prin licenţierea brandului</b>De fiecare dată c&acirc;nd CEO-ul Nokia&nbsp;ne dă speranţe cu privire la revenirea companiei pe care o conduce &icirc;n zona smartphone, redevenim brusc precauţi şi ne amintim de c&acirc;te ori am avut speranţe pentru un viitor pozitiv al Nokia....

De fiecare dată când CEO-ul Nokia ne dă speranţe cu privire la revenirea companiei pe care o conduce în zona smartphone, redevenim brusc precauţi şi ne amintim de câte ori am avut speranţe pentru un viitor pozitiv al Nokia. Azi avem o serie de declaraţii ale lui Robert Morlino, purtător de cuvânt al Nokia Technologies, care clarifica planurile de viitor ale finlandezilor.

În primul rând se reconfirma faptul că Nokia îşi va licenţia brandul altor companii, pentru a realiza terminale mobile şi nu se va ocupa propriu zis de producţia acestora. Aflasem destul de recent că Nokia va avea totuşi un rol în proiectarea designului şi aici se va opri implicarea sa. Revenind la declaraţia lui Morlino, el a ţinut să amintească tuturor că Nokia a fost cel mai mare producător de telefoane mobile timp de 14 ani.

Oficialul mai declară şi că Nokia care există azi se axează pe conectivitate globală, infrastructura reţelelor, servicii de cartografiere şi localizare şi dezvoltarea de tehnologie şi licenţiere. Aflăm şi că Nokia se află în căutarea unui partener compatibil pentru producţia de telefoane mobile, care să se ocupe şi de marketing şi de relaţii cu clienţii pentru produsele sale.

Este clarificata şi înţelegerea cu Microsoft, care va expira în trimestrul 4 al anului 2016, deci am putea până la urmă să nu vedem terminale mobile Nokia la anul, ci poate la început de 2017. Dacă îmi permiteţi să fac câteva speculaţii, cred că Nokia îşi va alege un partener din China şi că acesta va fi o firmă că Meizu, Xiaomi sau Lenovo.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×