Nokia cumpără participația Siemens În Nokia Siemens Networks pentru 2.2 miliarde de dolari

874 ori
<b>Nokia cumpără participația Siemens În Nokia Siemens Networks pentru 2.2 miliarde de dolari</b>Nokia face niște mutări interesante în aceste zile, unele pe sume mari se pare. Compania finlandeză a cumpărat participația Siemens în Nokia Siemens Networks pentru 2.2 miliarde de dolari (1.7 miliarde de euro), oferind producătorului de telefoane...

Nokia face niște mutări interesante în aceste zile, unele pe sume mari se pare. Compania finlandeză a cumpărat participația Siemens în Nokia Siemens Networks pentru 2.2 miliarde de dolari (1.7 miliarde de euro), oferind producătorului de telefoane acces complet la rezervele financiare ale diviziei Siemens, afirmă Bloomberg.

Nokia va plăti 1.2 miliarde de euro pentru cele 50% din Nokia Siemens Networks, deținute de Siemens, iar restul sumei va fi plătit la un an după perfectarea înțelegerii, ca un soi de garanție. Nokia nu are de gând să integreze în compania mamă această divizie, ci caută parteneri pentru a forma un conglomerat mai mare. Având în vedere prețul plătit de Nokia pentru 50% din acțiuni, întregul companiei ar fi valorat 3.4 miliarde de euro, mai puțin decât cele 5 miliarde pe care le-a prezis un analist finlandez.

Siemens ar fi căutat de ceva vreme o modalitate de a renunța la producția de echipamente wireless, pentru a se axa pe energie, sănătate și infrastructură. Analiștii văd cu ochi buni această mutare, în special pentru viitorul finlandezilor, care și-au asigurat implicare în rețelele viitorului, unde Nokia Siemens Networks ar fi avut o contribuție vitală.

Sediul firmei va rămâne în Espoo, Finlanda, iar Rajeev Suri va rămâne șeful acestei divizii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×