Nokia E7, lansat oficial În România; Nokia cu Windows Phone 7 confirmat pentru 2011!

1.877 ori
<b>Nokia E7, lansat oficial În România; Nokia cu Windows Phone 7 confirmat pentru 2011!</b>După cum vă informam în recenzia lui Nokia E7, analiza completă a celui mai nou handset Symbian^3 a fost publicată simultan cu evenimentul oficial Nokia de lansare a lui E7 în România. Acesta a avut loc la București în dată de 5 aprilie, la...

După cum vă informam în recenzia lui Nokia E7, analiza completă a celui mai nou handset Symbian^3 a fost publicată simultan cu evenimentul oficial Nokia de lansare a lui E7 în România. Acesta a avut loc la București în dată de 5 aprilie, la Hotel Intercontinental, începând cu ora 12:00. A fost de fapt vorba despre o întrunire informală, în care am aflat detalii despre planurile de viitor Nokia și am luat contact cu telefonul și câteva din aplicațiile pentru acesta.

Printre vorbitori s-a numărat Răzvan Petrescu, country manager Nokia România, care a prezentat cifre oficiale cu privire la succesul Symbian și a oferit și detalii despre viitorul Nokia, în cadrul parteneriatului cu Microsoft. Au fost menționați "cei trei stâlpi de bază", plus importanța conectării următorului miliard de utilizatori, concepte de care amintea și CEO-ul Nokia Stephen Elop în discursurile sale.

Printre cifrele menționate au fost cele cu numărul de livrări de terminale Nokia, compania deținând o cotă de piață de 72% în segmentul smartphone și asta în Europa Centrală în primul trimestrul al lui 2010. Symbian este la putere și în Europa Centrală și Estică, la capitolul cotă de piață a OS-urilor, urmat de BlackBerry și Apple iOS.

Cifre Nokia

Răzvan Petrescu a subliniat și importanta comunității de dezvoltatori din țara noastră, care deja include specialiști ce s-au afirmat la nivel internațional. Astfel, printre aplicațiile celebre sau premiate se numără cele produse de Intellsys S.R.L sau cea aparținând lui Matei Mihail-Dan. Atât această companie, cât și dezvoltatorul amintit anterior au creat softuri cu peste 1 milion de descărcări.

Un lucru care a ieșit în evidență în prezentarea oficialului Nokia a fost faptul că un telefon al companiei finlandeze cu Windows Phone 7 va fi lansat la sfârșitul acestui an, dar volume mari și modele variate vor sosi în 2012. După ce am fost invitați să aruncăm o privire asupra modelelor E7 din sală,am asistat la o prezentare realizată de un reprezentant Nestle.

Nokia - Nestle

Ei bine, Nestle a realizat o aplicație pentru smartphone-uri Nokia, sub numele de Programul tău de sănătate. Aceasta se ocupă de nutriție și fitness, oferind sfaturi ce provin de la specialiști în nutriție. Pur și simplu utilizatorul va introduce pe telefon preferințele sale culinare și ce alimente a consumat într-o anumită zi, fiindu-i apoi recomandate atât alte alimente, cât și mișcare. Aplicația va apărea în Ovi Store în această lună.

Cinemagia Ovi Store

în cele din urmă a urmat și prezentarea Cinemagia.ro, care deja are o aplicație pentru Nokia, dar îi va extinde funcționalitatea, pentru a suporta servicii de localizare. Astfel, veți vedea cinematografele în zona în care vă aflați și veți putea utiliza un soi de FourSquare, anunțându-vă prietenii că sunteți la cinema la un anumit film. Această versiune a aplicației va apărea în Ovi Store în august. Pe viitor Cinemagia speră să reușească implementarea unei funcții de plată a biletului de cinema cu telefonul și rezervări cu telefonul.

Review Nokia E7

După momentul de hands-on cu E7 a urmat și un concurs de texting-viteza pe acest terminal, la care a participat și Mobilissimo.ro prin redactorul Alex Stănescu. Concursul a avut doar 2 înscriși, Alex premiat pentru corectitudinea tastării pe Nokia E7, iar celălalt pentru viteza de scriere. Per total evenimentul a fost o reușită și am putut afla și câteva detalii despre planurile de viitor Nokia, asistând și la contactul jurnaliștilor IT cu E7 și văzând și câteva dintre viitoarele aplicații Nokia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×