Nokia ia în calcul vânzarea diviziei HERE, pentru a se axa pe segmentul Networks

1.105 ori
<b>Nokia ia în calcul vânzarea diviziei HERE, pentru a se axa pe segmentul Networks</b>Nokia ar putea să v&acirc;ndă segmentul sau de cartografiere HERE, pentru a se axa pe creşterea porţiunii din afacere cunoscută drept Networks. Firma finlandeză ar dori să &icirc;şi &icirc;mbunătăţească ratingul de credit, iar printre...

Nokia ar putea să vândă segmentul sau de cartografiere HERE, pentru a se axa pe creşterea porţiunii din afacere cunoscută drept Networks. Firma finlandeză ar dori să îşi îmbunătăţească ratingul de credit, iar printre cumpărătorii lui HERE s-ar putea număra chiar Uber Technologies.

Şi o serie de producători de automobile din Germania şi-au exprimat interesul, iar licitaţiile vor începe în această lună, conform Bloomberg. Nokia HEREeste evaluată la 2 miliarde de euro, conform rapoartelor financiare interne Nokia. Asta înseamnă că HERE a pierdut din valoarea avută în 2008, atunci când Nokia cheltuia 8.1 miliarde de dolari pentru a cumpăra firma Navteq Corp şi a forma această divizie.

Acţiunile Nokia au crescut la bursa din Helsinki după apariţia acestor zvonuri, ducând valoarea întregii firme Nokia la 28 miliarde de euro. HERE a raportat vânzări de 970 de milioane de euro pe anul trecut şi pierderi operaţionale de 1.24 miliarde de euro pe ultimul an. În ianuarie Nokia prevedea vânzări crescute ale soluţiilor sale de cartografiere, incluse şi pe smartwatchuri Samsung printre altele.

Am putea vedea şi o achiziţie din partea rivalului francez Alcatel-Lucent, conform unui analist din Franţa.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×