Nokia impulsioneaza dezvoltarea televiziunii mobile si implementeaza widgeturile

1.046 ori
<b>Nokia impulsioneaza dezvoltarea televiziunii mobile si implementeaza widgeturile</b>Nokia este pe cale de a lansa servicii care vor permite utilizatorilor produselor sale sa urmareasca programe TV sau sa navigheze cu usurinta pe Internet, utilizand telefoanele mobile. Reprezentantii companiei finlandeze au afirmat ca se doreste o...

Nokia este pe cale de a lansa servicii care vor permite utilizatorilor produselor sale sa urmareasca programe TV sau sa navigheze cu usurinta pe Internet, utilizand telefoanele mobile.

Reprezentantii companiei finlandeze au afirmat ca se doreste o colaborare cu producatorul de handseturi Samsung pentru a dezvolta produse bazate pe standardul  (Digital Video Broadcast-Handheld) pentru televiziunea mobila. Nokia si Motorola au de asemenea planuri de colaborare in vederea producerii unor terminale care sa suporte DVB-H. Producatorii de handseturi, operatorii de telefonie mobila si companiile de televiziune au vazut serviciile de televiziune mobila drept o uriasa oportunitate. In cadrul colaborarii cu Samsung, Nokia la lucra la un profil standard numit OMA BCAST (Open Mobile Alliance Mobile Broadcast Services Enabler Suite), folosit pentru DVB-H.

Acest profil va suporta tehnologii multiple de transmisie TV si protectie pentru continuturi folosind cartela SIM sau copyrightul digital. Deja profilul OMA BCAST este suportat de mai bine de 12 producatori majori de handseturi, iar Nokia spera sa lanseze cat mai curand o serie de servicii de televiziune mobila la nivel global. Pe langa acestea, compania finlandeza va promova noi aplicatii care vor face navigarea web pe telefonul mobil comparabila cu cea de pe PC. Nokia va furniza o serie de widgeturi pentru telefoanele mobile, programe de altfel populare pentru surferii web de pe PC-uri. Widgeturile sunt aplicatii de mici dimensiuni si usor de instalat, care pot fi spre exemplu folosite pentru afisarea actiunilor de la bursa, programului de zbor al unei curse, sau predictiilor meteorologice.

Widgeturile permit ca aplicatii web-based sa fie folosite fara a porni un browser. Le veti vedea sub forma unor mici iconuri pe desktopuri, fiind folosite pentru a accesa informatii in timp real, devenind astfel tehnologia ideala pentru telefoanele mobile. Apple este deja cu un pas inainte, deoarece iPhone, care se va lansa in iunie suporta deja widgeturi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×