Nokia lansează o provocare celor pasionați de tehnologie și știință: imaginati-va un tricorder! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 599 ori
<b>Nokia lansează o provocare celor pasionați de tehnologie și știință: imaginati-va un tricorder! (Video)</b>Nokia a lansat o a doua ediție a competiției SensingX Challenge, în cadrul căreia participanții au rolul de a revoluționa domeniul sănătății cu ajutorul unor noi senzori. Rezultatul este dezvoltarea unui "tricorder", precum cel din Star Trek...

Nokia a lansat o a doua ediție a competiției SensingX Challenge, în cadrul căreia participanții au rolul de a revoluționa domeniul sănătății cu ajutorul unor noi senzori. Rezultatul este dezvoltarea unui "tricorder", precum cel din Star Trek care găsea imediat ce probleme de sănătate are persoană scanată.

Ideea este să fie creat un echipament care nu consumă multă energie și e foarte portabil. Aceasta este faza a doua a competiției, iar Nokia deja a acordat finanțare de jumătate de milion de dolari pentru Nanobiosym Health RADAR, cu proiectul său Gene-RADAR. Noul device ar trebui să fie capabil să detecteze celulele canceroase, să includă un monitor EKG și să depisteze anumite comportamente sau acțiuni care indică prezența unor boli.

Același aparat trebuie să prezică fertilitatea unei femei și cu o singură respirație să analizeze toate potențialele boli de plămâni, stomac și rinichi. în plus, va fi inclus și un scanner ocular pentru a depista retinopatia și alte probleme asociate tensiunii ridicate. înregistrarea în competiție se termină pe 16 aprilie și premiile au o valoare totală de 2.25 milioane de dolari.

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×