Nokia lovită de neÎncrederea și dezaprobarea celor care nu cred În colaborarea cu Microsoft; viitor incert pentru finlandezi?

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.398 ori
<b>Nokia lovită de neÎncrederea și dezaprobarea celor care nu cred În colaborarea cu Microsoft; viitor incert pentru finlandezi?</b>Dacă vineri, atunci când Microsoft și Nokia își anunțau colaborarea, acțiunile companiei finlandeze scădeau cu 14%, ei bine încă o scădere de 5% a avut loc și astăzi. Analiștii din domeniu și chiar angajații Nokia nu par a crede în...

Dacă vineri, atunci când Microsoft și Nokia își anunțau colaborarea, acțiunile companiei finlandeze scădeau cu 14%, ei bine încă o scădere de 5% a avut loc și astăzi. Analiștii din domeniu și chiar angajații Nokia nu par a crede în această strategie ce implică adoptarea lui Windows Phone 7, sau poate nu au înțeles bine planurile Nokia.

Am văzut pe diferite bloguri și comentarii care deplâng abandonarea lui Symbian și regretă dispariția apropiată a acestui OS. Totuși, Nokia a ținut să menționeze că platforma va fi îmbunătățită și va trece printr-o tranziție la Windows Phone 7, fără a dispărea brusc. Despre MeeGo nu avem prea multe date noi, în afară de faptul că vom vedea un terminal Nokia cu acest OS în acest an, dar mai degrabă Intel se va ocupa de produsele bazate pe această platformă.

Criticile experților din domeniu se îndreaptă către CEO-ul Nokia, Stephen Elop, văzut de unii participanți la Mobile World Congress drept un "cal troian" infiltrat în compania finlandeză. Vă reamintim că Elop a fost unul dintre directorii Microsoft, cu ceva timp înainte să conducă Nokia și înainte de acest parteneriat.

Există și speculații conform cărora HTC și LG ar fi nemulțumite de privilegiile acordate de Microsoft celor de la Nokia și ar putea înceta suportul pentru Windows Phone 7. Un lucru e sigur: ca în cazul oricărei schimbări majore, există două tabere și dacă nu și-ar fi asumat nimeni riscuri până acum, telefonul mobil nu ar fi fost inventat. Inovația apare doar atunci când îți asumi riscuri și Nokia știe bine asta... dar uneori consecințele pot fi negative.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×