Nokia Lumia 1020 foloseşte puterea lui Pureview în laboratoare, ajutând oamenii de ştiinţă să lucreze cu ADN

2.426 ori
<b>Nokia Lumia 1020 foloseşte puterea lui Pureview în laboratoare, ajutând oamenii de ştiinţă să lucreze cu ADN</b>Mult timp smartphone-ul Nokia Lumia 1020 a fost considerat drept cel mai bun cameraphone de pe piață și asta pe bună dreptate. Deși au trecut mai bine de 4 ani de la debutul său oficial, iată că telefonul încă mai este de actualitate, cel puțin în

Am văzut telefoane echipate cu lentile puternice sau cu microscoape, dar e prima oară când auzim de un terminal mobil folosit în laborator la studii de ADN. Cei de la BBC au realizat un material numit "Nature", în care apare şi un telefon Nokia Lumia 1020, care îşi pune la bătaie tehnologia Pureview pentru determinarea de succesiune ADN.

Lumia 1020

Se realizează astfel analize de mutaţii şi întregul experiment are rolul de a creşte precizia la tratamentul cancerului şi bolilor infecţioase. Lumia 1020 e dotat cu un senzor foto de 1/1.5 inch, oferind 38 de megapixeli per imagine, cu o mărime de pixel de 1.1 microni. Împreună cu o lentilă externă de microscop, oferă o mărire de 2.6X în laborator.

Lumia 1020

Acest telefon debuta în 2013 şi a rămas multă vreme un reper la capitolul cameră, mulţumită unui senzor uriaş de 41 de megapixeli, moştenire de la primul handset Pureview cu Symbian la bord. Când aflăm de proiecte că acesta, ne amintim ce a putut să facă echipă inspirată de la Nokia, lucrând cu cei de la Carl Zeiss Tessar şi ne întrebam dacă acea optică extraordinară va reveni odată cu noile terminale.

Reţineţi şi că echipamentele medicale şi de laborator se pot conecta şi la iPhone si la terminale Android, deci studiile de gen se vor extinde în perioada următoare.

Test laborator

Test laborator Lumia 1020

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×