Nokia Lumia 925 alimentat de un fulger creat artificial (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.425 ori
<b>Nokia Lumia 925 alimentat de un fulger creat artificial (Video)</b>Nokia Lumia 925 încă deține performanța de a fi singurul telefon Windows Phone de la Nokia cu carcasa metalică. Ei bine, iată că acest handset a fost recent supus unui experiment... electric. &nbsp; Oamenii de știință de la Universitatea din...

Nokia Lumia 925 încă deține performanța de a fi singurul telefon Windows Phone de la Nokia cu carcasa metalică. Ei bine, iată că acest handset a fost recent supus unui experiment... electric.

Oamenii de știință de la Universitatea din Southampton au colaborat cu Nokia și au generat echivalentul unui fulger în laborator. Toate acestea pentru a demonstra faptul că enormă cantitate de energie poate fi stăpânită și după cum vedeți în clipul de mai jos chiar utilizată pentru a încărca un telefon mobil.

în acest caz e vorba despre un Nokia Lumia 925, care e vedeta acestui clip. Cercetătorii au simulat fulgerul folosind un transformator special, care a reușit să transmită curent de 200.000 de volți într-un spațiu gol de 300 mm, producând căldura și lumina similară unui fulger. Energia a fost capturată de un al doilea transformator și folosită pentru a încărca un Nokia Lumia 925.

Evident, șansele să vedem vreodată un telefon cu încărcare "din cer" sunt zero.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×