Nokia planuieste sa lanseze un terminal bazat pe Linux in 2010

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.498 ori
<b>Nokia planuieste sa lanseze un terminal bazat pe Linux in 2010</b>Reuters ne informeaza ca Nokia va lansa un smartphone bazat pe Linux in 2010, intarind convingerile specialistilor ca Symbian devine optiunea numarul 2 cand vine vorba de OS-ul ales pentru noile modele ale finlandezilor. Nokia a investit destul de mult in...

Reuters ne informeaza ca Nokia va lansa un smartphone bazat pe Linux in 2010, intarind convingerile specialistilor ca Symbian devine optiunea numarul 2 cand vine vorba de OS-ul ales pentru noile modele ale finlandezilor.

Nokia a investit destul de mult in servicii Internet in ultimii ani, incercand sa recupereze pierderile generate de preturile scazute ale handseturilor si sa compenseze competitia crescuta din partea celor de la Apple si RIM. Finlandezii folosesc Maemo, un OS bazat pe Linux si considerat un factor cheie in lupta cu Apple iPhone, atat de specialisti, cat si de public.

Deja avem un exemplu de terminal bazat pe aceasta platforma, Nokia N900, un model foarte promitator care a sosit in magazine luna trecuta. Finlandezii folosesc Linux Maemo, o optiune open source, inca din 2005 pentru o nisa formata din Internet tableturi. Maemo va primi un update major in 2010, integrand tehnologia QT complet si permitand developerilor sa creeze aplicatii evoluate, cu suport pentru ecrane touch capacitive si servicii Nokia complexe.

Nokia promite ca nu va renunta la Symbian si ca va upgrada si acest OS, desi e putin probabil ca in urmatorii ani sa vedem aceasta platforma evoluand prea mult.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×