Nokia planuieste sa vanda 35 de milioane de terminale dotate cu GPS in 2008

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.052 ori
<b>Nokia planuieste sa vanda 35 de milioane de terminale dotate cu GPS in 2008</b>Michael Halbherr, bossul serviciilor Nokia bazate pe sisteme navigationale a afirmat recent ca gigantul finlandez planuieste sa vanda 35 de milioane de handseturi dotate cu GPS in 2008. Astfel, Nokia spera sa devina un jucator important pe piata GPS, acum...

Michael Halbherr, bossul serviciilor Nokia bazate pe sisteme navigationale a afirmat recent ca gigantul finlandez planuieste sa vanda 35 de milioane de handseturi dotate cu GPS in 2008.
Astfel, Nokia spera sa devina un jucator important pe piata GPS, acum ca UE pregateste lansarea propriei retele de sateliti cu functii navigationale, in cadrul proiectului Galileo. La ora actuala Nokia ofera 5 smartphone-uri care includ antena GPS, printre acestea numarandu-se si foarte popularul Nokia N95. Aplicatia Nokia Maps, softul navigational GPS al finlandezilor este disponibila doar pe smartphone-urile sale care sunt bazate pe platforma S60.

Totusi, vom vedea si o versiune non-smartphone a aplicatiei poposind pe terminale de nivel mediu, cum este recent anuntatul 6600 Slide. Halbherr a afirmat de asemenea ca pana in 2010-2012 jumatate dintre telefoanele Nokia vor fi dotate cu antena GPS incorporata. Pentru o companie care inregistreaza o crestere a vanzarilor de terminale low-end, aceasta afirmatie este extrem de interesanta. Deducem astfel ca GPS-ul va deveni o functie low-end, prezenta pe toate telefoanele, ca si Bluetooth, USB 2.0 sau chiar camerele cu putini megapixeli.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×