Nokia pregătește o nouă aplicație HERE Maps pentru Android și iOS, una care funcționează offline

936 ori
<b>Nokia pregătește o nouă aplicație HERE Maps pentru Android și iOS, una care funcționează offline</b>Segmentul de cartografiere digitală de la Nokia vrea să dea lovitura pe Android și iOS, oferind o alternativă solidă la Apple Maps și Google Maps. Compania finlandeză își va lansa în curând soluția HERE Maps pe terminalele mobile cu Android...

Segmentul de cartografiere digitală de la Nokia vrea să dea lovitura pe Android și iOS, oferind o alternativă solidă la Apple Maps și Google Maps. Compania finlandeză își va lansa în curând soluția HERE Maps pe terminalele mobile cu Android și iOS, oferind-o complet gratuit.

Informația vine chiar de la oficialul companiei, Sean Fernback. Aplicațiile vor fi lansate până la finalul acestui an și se vor remarca prin faptul că funcționează fără conexiune la Internet. Segmentul mapping de la Nokia e axat pe clienți corporate, care plătesc taxe de licențiere pentru platforma companiei finlandeze. Printre clienți se număra producători de automobile și firme de logistică, precum FedEx sau Amazon.com.

La ora actuală hărțile de la Google și Apple domina piața de consum pe terminalele mobile. Ambele companii vor trebui să aprobe soluția Nokia înainte să intre în magazinele lor de aplicații, dar Nokia nu crede că acest lucru va fi o problemă. Aplicațiile vor permite și descărcarea de hărți pentru utilizare offline, chiar și fără Internet. Google Maps oferă o funcționare offline ceva mai limitată.

Nokia, spre deosebire de Google nu integrează reclame în experiența de căutare, deci nu se așteaptă la profit din reclame prin această soluție de cartografiere. Luna trecută Nokia a încheiat și un parteneriat cu Samsung pentru a furniza hărți pe terminalele sale Tizen, deci lucrurile încep să meargă bine pentru divizia HERE.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×