Nokia pregateste telefoane bazate pe Linux

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.084 ori
<b>Nokia pregateste telefoane bazate pe Linux</b>In afara de Internet Tablet-urile sale, Nokia nu a dat dovada de prea multa initiativa in ce priveste terminalele dotate cu Linux, pana acum. Avem totusi ca dovezi ca finlandezii incearca sa intre in acest domeniu: achizitionarea celor de la Trolltech si...

In afara de Internet Tablet-urile sale, Nokia nu a dat dovada de prea multa initiativa in ce priveste terminalele dotate cu Linux, pana acum. Avem totusi ca dovezi ca finlandezii incearca sa intre in acest domeniu: achizitionarea celor de la Trolltech si folosirea lui Maemo.

Se pare ca atitudinea gigantului se va schimba, iar Rick Simonson, CFO al companiei afirma saptamana trecuta ca producatorul va lansa cu siguranta telefoane bazate pe Linux in viitor. Aceasta ar fi o mutare importanta pentru o companie cu terminale ce folosesc intensiv platforma S60. Deocamdata nu avem detalii despre aceste handseturi sau despre ce versiune de Linux vom vedea pe ele, dar o portare de pe tableturi al fi logica si destul de usor de realizat.

In conditiile in care Android si LiMo prolifereaza, Nokia ar trebui sa se grabeasca, asta daca nu doreste sa adopte OS-ul Google Android pe terminalele sale. Intre timp noi asteptam un S60 Touch pe un terminal inovator, desi este posibil ca primul handset Nokia multi touch sa soseasca cu o platforma neasteptata.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×