Nokia prezinta cel mai nou tip de feedback haptic al unui touchscreen

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.886 ori
<b>Nokia prezinta cel mai nou tip de feedback haptic al unui touchscreen</b>Touchscreenurile sunt cu siguranta viitorul industriei mobile, fapt recunoscut pana si de Nokia, companie "timida" cand vine vorba de utilizarea acestei tehnologii in cadrul terminalelor sale. Iata ca finlandezii au perfectionat tehnologia care asigura...

Touchscreenurile sunt cu siguranta viitorul industriei mobile, fapt recunoscut pana si de Nokia, companie "timida" cand vine vorba de utilizarea acestei tehnologii in cadrul terminalelor sale. Iata ca finlandezii au perfectionat tehnologia care asigura sensibilitatea partii touchscreenului sensibila la presiune, prin intermediul sistemului "Haptikos".

Touchscreenul cu feedback haptic de la Nokia nu ofera doar vibratii cu rol de pseudo-feedback sau clickuri ca Samsung F700. Sistemul Haptikos ofera o senzatie fizica si auditiva corespunzatoare tastei virtuale apasate, initiind o experienta mobila unica. Roope Takala, senior program manager al laboratoarelor de cercetare Nokia explica tehnologia astfel: " Am introdus 2 mici senzori piezo sub ecran si am experimentat cu o miscare de 0.1 mm a ecranului. Intregul proces a durat mult, in special din cauza miscarilor si a raspunsului in timp real care trebuia sa mimeze senzatia de apasare a unei taste".

Inca asteptam lansarea unui terminal Touch bazat pe platforma S60 si produs de Nokia, pentru a vedea sistemul Haptikos in actiune. Chiar daca tehnologia a avansat enorm in dezvoltarea tehnologiilor touchscreen, nu suntem inca in masura sa obtinem feedback tactil static, care ne-ar permite sa tastam fara a privi display-ul. Putem garanta ca odata lansat, un handset cu sistemul Haptikos inclus ar deveni cu siguranta un hit, ducand experienta touchscreen la un nou nivel.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×