Apple castiga 831 de dolari per iPhone

971 ori
<b>Apple castiga 831 de dolari per iPhone</b>Un analist financial din SUA a avut ocazia sa consulte registrele publice Apple si dupa o serie de calcule si statistici, expertul a ajuns la concluzia ca producatorul lui iPhone are un profit considerabil de pe urma super-terminalului sau. iPhone costa...

Un analist financial din SUA a avut ocazia sa consulte registrele publice Apple si dupa o serie de calcule si statistici, expertul a ajuns la concluzia ca producatorul lui iPhone are un profit considerabil de pe urma super-terminalului sau.

iPhone costa acum 399 de dolari in SUA, in comparatie cu pretul original de 599 de dolari, dar costurile de productie reusesc sa fie amortizate de aceste preturi, fiind generat un profit demn de luat in calcul pentru Apple. Ceea ce nu se ia in calcul, atunci cand ne gandim la profitul celor de la Apple este contractul acestora cu AT&T, care aduce companiei producatoare 432 de dolari datorita abonamentului pe 2 ani. Aceasta suma este considerata un indiciu al celei vehiculate in cazul intelegerii dintre compania britanica O2 si Apple, desi aceasta nu a fost inca dezvaluita.

Producatorul lui iPhone anunta recent ca 250.000 de unitati vandute in SUA nu au completat procesul de inregistrare la AT&T. Astfel, blocarea iPhone-urilor deblocate si brusca deschidere a celor de la Apple catre developerii third party nu sunt deloc miscari surprinzatoare. Compania lui Steve Jobs va avea probleme in lupta sa cu iPhone-urile deblocate, in special in Franta, unde legea interzice unui producator de telefoane mobile sa blocheze un terminal in cadrul unei singure retele pentru mai mult de 6 luni. Astfel, Orange si-a asigurat un pret unic pentru iPhone, in Europa, oferind clientilor si sansa de a cumpara terminalul "la liber", adica deblocat legal.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×