Nokia redevine cea mai mare companie finlandeză, după o absenţă de 2 ani din locul fruntaș; 2015 a adus o creştere semnificativă de vânzări

1.295 ori
<b>Nokia redevine cea mai mare companie finlandeză, după o absenţă de 2 ani din locul fruntaș; 2015 a adus o creştere semnificativă de vânzări</b>Nokia a redob&acirc;ndit recent titlul de "cea mai mare companie finlandeză", după o perioadă &icirc;n care fusese depăşită de un gigant petrolier nordic (Neste Oil). C&acirc;ndva Nokia era &icirc;n top 5 al celor mai apreciate sau valoroase...

Nokia a redobândit recent titlul de "cea mai mare companie finlandeză", după o perioadă în care fusese depăşită de un gigant petrolier nordic (Neste Oil). Cândva Nokia era în top 5 al celor mai apreciate sau valoroase branduri din lume, dar după vânzarea Nokia Devices brandul a fost erodat serios. Se pare că asistăm acum la o revenire în forţă.

După o perioadă de restructurări şi consolidări ale segmentelor care mergeau bine, Nokia şi-a găsit în sfârşit direcţia. Cu Nokia HERE vândut către producătorii auto germani şi Nokia Devices devenit istorie, finlandezii se axează acum pe un portofoliu uriaş de brevete, dar şi tehnologiile legate de conectivitatea viitorului, precum 5G. Aici intră în ecuaţie achiziţia Alcatel-Lucent, care a început să atragă investitori.

Aflăm şi că Nokia Technologies a avut o creştere de vânzări de 170% în trimestrul 4 al anului trecut. Per total Nokia a avut vânzări nete de 12.5 miliarde de euro anul trecut, în creştere cu 700 de milioane faţă de 2014. Nokia Networks a crescut cu 5% în trimestrul 4 şi 3% pe întreg anul. Integrarea Alcatel-Lucent în businessul Nokia deschide accesul la pieţele aflate în creştere rapidă.

Ericsson şi Cisco au reacţionat printr-un parteneriat la ascensiunea noului duo, iar analiştii prezic o creştere anuală de 10% pentru Nokia în următorii ani. După 2018 vor începe testele şi demonstraţiile pentru tehnologia 5G, unde se vor duela în inovaţii Samsung, Huawei, Ericsson şi Nokia. În plan secundar există probabil şi proiecte hardware, Nokia nemaiavând obligaţii faţă de Microsoft începând cu trimestrul 4 al acestui an.

De atunci vor putea folosi brandul propriu pentru produse hardware, probabil realizate de parteneri OEM din China. Viitorul sună excelent pentru finlandezi!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×