Nokia renunta la colaborarea cu partenerii sai producatori de componente

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.057 ori
<b>Nokia renunta la colaborarea cu partenerii sai producatori de componente</b>Criza economica mondiala isi face simtit efectul inca o data, astfel ca pana si gigantul industriei mobile, Nokia a anuntat recent ca nu va mai colabora cu producatorii de componente, care contribuiau la procesul de fabricare a handseturilor sale....

Criza economica mondiala isi face simtit efectul inca o data, astfel ca pana si gigantul industriei mobile, Nokia a anuntat recent ca nu va mai colabora cu producatorii de componente, care contribuiau la procesul de fabricare a handseturilor sale.

Oficialii finlandezi afirma ca in aceste momente de criza, cererea globala de telefoane mobile a scazut si ca productia sa va trece in regim de outsourcing la EMS-uri (Electronics Manufacturing Service) si ODM-uri (Original Design Manufacturers). In 2008, producatorul finlandez de telefoane a apelat la outsourcing in cazul a 17% din volumul total de engine-uri ale handseturilor sale.

Printre partenerii de outsourcing se numara Foxconn International Holdings, BYD, Elcoteq si Jabil Circuit. Anuntul celor de la Nokia este o veste proasta pentru producatorii de componente ale handseturilor, dar totusi, aceasta mutare arata ca Nokia poate supravietui crizei, fara probleme.

Via: [Mobilewhack.com]

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×